У Львові та кількох інших великих містах України почали тестувати програму обміну ламп

19:09 24 січня 2023 р.

Фото до новини

Жителі Львівщини зможуть безплатно отримати понад мільйон LED-ламп замість ламп розжарювання.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

Програма працюватиме за таким алгоритмом: людина приносить 5 справних ламп розжарювання у відділення «Укрпошти», де обмінює їх на енергоощадні. Використання таких ламп допоможе скоротити споживання електроенергії

Обмін відбуватиметься двома шляхами:

Перший – через реєстрацію в «Дії». На порталі тривав запис на бета-тест послуги «Обмін лампочок». У заяві треба було заповнити інформацію про себе. Попередня реєстрація в «Дії» гарантує, що ви зможете обміняти свої старі лампочки, адже на вашу заяву готують резерв. Наразі форма реєстрації в «Дії» закрита, бо набралася максимальна кількість учасників для тестування послуги, однак невдовзі форму знову відкриють. Про це повідомлять додатково.

Другий спосіб – просто прийти у відділення «Укрпошти». Зі собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та 5 ламп розжарювання. Зробити обмін можна буде лише раз.

Програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні – ініціатива Президента України Володимира Зеленського. Фінансує проєкт Єврокомісія. Станом на зараз програму тестують у Львові та кількох інших великих містах України – у бета-режимі. Врахувавши усі аспекти, програму розширять і всі охочі зможуть скористатись такою можливістю.

Кожен зможе безплатно отримати 5 енергоощадних ламп на заміну старих: як це зробити

 

Львівобленерго повідомило про ліміти електроенергії на 25 січня

Чи вистачить газу і вугілля для закінчення опалювального сезону: Кабмін назвав цифри

Укренерго відновило лінію 330 кВ: що це дало

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів