У Львові реставровуватимуть брами і вікна, яким не менше 80 років. Без обмежень

16:01 18 серпня 2021 р.

Фото до новини

ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища ЛМР у вересні розпочне новий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Заявки прийматимуть на реставрацію брам будинків в історичному ареалі, вік яких не менше 80 років.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Якщо торік ми набрали 50 заявок на оновлення брам та 20 заявок на оновлення вікон, то цьогоріч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо цей перелік новими заявкам на реставрацію, які будемо опрацьовувати у найближчі роки», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик.

Учасниками нового набору стануть мешканці, які зголосяться через центри надання адміністративних послуг м. Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня.

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, а 30% – сплачують мешканці, а при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% – мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні частка співфінансування становить 50% на 50%.

Нову чергу сформують із звернень, які надійдуть у порядку живої черги, лише через ЦНАП, виключно у дні з 1 по 15 вересня 2021 р.

Нагадаємо, що Програма співфінансування оновлення історичних вікон і брам діє з 2018 р. В рамках програми співфінансування протягом 2018-2020 рр. було відновлено 107 брам 96 вікон і балконних дверей. В цьому році вже встигли відновити 23 брами. Наразі 16 брам та 20 вікон є в роботі.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів