На вулиці Пекарській у Львові відреставрували унікальну браму

11:43 2 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Учасники проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова» сподіваються: «Маємо надію, що мешканці будуть доглядати за брамою і підтримувати її в належному стані».

У будинку №5 на вулиці Пекарській вмонтували відреставровану вхідну браму. Її особливість полягає у тому, що зовнішня конструкція, як і всі декоративні елементи, виконані з латуні. Справжню цінність брами реставратори відкрили після зняття нашарувань старої фарби. 

Після демонтажу брами було виявлено і значні пошкодження: стулки брами були сильно деформовані, розетки мали суттєві дефекти, а більшість шибок в нижній частині брами замінені на залізні. Головні реставраційні роботи полягали в стабілізації металевого каркасу, розчищенні латунних декорів та накладок, заміні бляхи (зсередини) в нижній частині брами. 

Було збережено і відчищено 14 оригінальних скелець, решту фацетного скла було виготовлено і встановлено на основі автентичних шибок. Декоративні квітки, ромби та трикутники були реставровані, виготовлено нові заклепки для кріплення та відсутні елементи декору, встановлений новий поріг.

Реставрацію було проведено в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова», учасники якої зазначили: «Маємо надію, що мешканці будуть доглядати за брамою і підтримувати її в належному стані».

Про це повідомили сьогодні, 2 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів