У Львові протестують на COVID-19 працівників ІТ-сфери

16:15 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

У рамках проекту протидії поширення коронавірусу United for health, підприємці Львівського ІТ кластеру закуплять та передадуть місту декілька тисяч експрес-тестів на коронавірус.

Про це сьогодні на брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні ми мали зустріч з нашим ІТ Кластером, вони мають намір закупити декілька тисяч експрес-тестів. Зокрема, компанії самі забезпечать тестування представників сфери ІТ. Таким чином ми розширюємо наші можливості, тому що ті ж самі мережі Glovo, які мають доставку їжі онлайн, потребують регулярного тестування працівників. До прикладу, працівників комунальних служб ми плануємо тестувати кожні 10 днів. Звичайно, якщо буде виявлений позитивний результат, то люди одразу будуть йти на ПЛР-тестування», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Мета проекту ІТ Кластеру United for health — запобігти розповсюдженню COVID-19 та допомогти вже інфікованим громадянам у Львові та області. Для цього Кластер акумулює сили ІТ-спільноти міста, міської та обласної влад та штабу оперативного реагування щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

«Масове тестування населення — найбільш дієвий та необхідний на цей момент крок для Львова. Лише розумний підхід до виявлення хворих на COVID-19 та їх вчасна ізоляція дозволить нам контролювати ситуацію в місті, а не бути її заручниками. А ми, як проактивна ІТ-спільнота Львова — за розумні рішення. У тісній співпраці з міською владою, сподіваємось досягнути хороших результатів і протестувати якнайбільше людей протягом квітня, аби наше місто стало показовим для всієї країни», — розповів Степан Веселовський, СЕО, Львівський ІТ Кластер.

За словами підприємців, наступними кроками Львівського ІТ Кластеру буде запуск кампанії зі збору коштів на нагальні потреби медзакладів міста та створення Фонду боротьби з коронавірусом.

Усі кошти Фонду оперативно направлятимуться у лікарні, визначені оперативними штабами Львова та Львівської області. Загалом львівський ІТ-кластер планує зібрати 5 млн грн на першому етапі проекту для закупівлі експрес-тестів на визначення SARS-CoV-2.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

За результами опитування PPV Knowledge Networks, 27% респондентів не можуть перевести свій креативний бізнес в онлайн у принципі.

А у Львові на вебінарах допоможуть місцевим підприємцям заробляти в умовах карантину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів