Майже 40% креативних підприємців втратили більшу частину доходів

16:00 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Такі результати опитування PPV Knowledge Networks, що спрямоване на визначення впливу пандемії на креативні та культурні індустрії в Україні.

Отже:

— 72% респондентів вважають креативний бізнес у цілому більш вразливим і чутливим до наслідків COVID-19, ніж інші сфери;
— 50% падіння продажів за перші два тижні карантину (в середньому в усіх сферах креативних індустрій);
— 38% опитаних креативних підприємців втратили більшу частину доходів під час карантину (близько 75% і більше);
— 27% респондентів не можуть перевести бізнес в онлайн в принципі;
— 8% респондентів відзначили, що карантин ніяк не вплинув на їхні доходи;
— 54% опитаних відзначили, що зміни в організації роботи та бізнес-процесах будуть для них актуальними і після завершення карантину;
— респонденти відзначили, що найбільше потребують спеціальний пакет економічного стимулювання (57%) та податкових пільг (48%).

Рекомендації для органів влади:

1. Розробити спеціальні комплексні програми на державному рівні, щоб знизити податкове навантаження на підприємців у креативних та культурних індустріях.

2. Розробити пакет економічного стимулювання та підтримки внутрішнього споживання продуктів та послуг креативних підприємців.

3. Розробити антикризові програми підтримки для креативних бізнесів, які не можуть працювати в онлайн-режимі (наприклад, пряму фінансову підтримку).

4. Розробити рекомендації для орендарів та орендодавців комерційної нерухомості задля зменшення орендної плати на період карантину.

Опитування тривало з 23 по 30 березня, в ньому взяли участь 225 респондентів. Аналітика підготовлена за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

А у Львові з 2 квітня на вебінарах допоможуть підприємцям заробляти в умовах карантину.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів