У Львові на три гривні подорожчав проїзд у громадському транспорті

10:38 21 травня 2021 р.

Фото до новини

Виконком Львівської міськради затвердив подорожчання проїзду в міському громадському транспорті Львова до 10 грн. Нові тарифи почнуть діяти після оприлюднення рішення виконкому на сайті міської ради.

Згідно з рішенням виконкому ЛМР вартість проїзду у автобусах, трамваях і тролейбусах міста буде однаковою – 10 грн. Порівняно з нинішньою вартістю – 7 грн – тарифи зростуть на 3 грн.

Про це повідомив Zaxid.net, пише Dailylviv.

Водночас, для пасажирів електротранспорту буде можливість придбати квитки дешевше. Зокрема, 10 грн коштуватиме квиток, придбаний у водія, 9 грн – у кіосках та в «Львівелектротрансі», 8 грн 50 коп. – через QR-коди Privat24, SMS, Bluetooth, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay. При цьому разовий квиток для студентів, придбаний у водія, коштуватиме 5 грн, у кіосках та через смартфон – 4 грн. Перевезення багажу коштуватиме 8 грн 50 коп.

Раніше львівські перевізники порахували, що економічно обґрунтованим тарифом для автобусів є 14 грн, а для електротранспорту – понад 12 грн. Перевізники пояснюють, що після того, як востаннє коригували тарифи, зросла вартість запчастин і пального, а також мінімальна зарплата для працівників транспортних підприємств. Саме ці показники формують тариф на проїзд.

Востаннє вартість проїзду в львівських автобусах із 5 до 7 грн була підвищена 1 лютого 2019 року, а в електротранспорті – у січні 2020 року.

Депутати проголосували за житлову забудову на території дитячого санаторію у Львові

Львів без гарячої води і опалення: місто не може платити за газ авансом і за новими тарифами

У Львові впродовж місяця не буде гарячої води

Львів позичає у ЄБРР 22 млн євро для комунальних підприємств

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів