Депутати проголосували за житлову забудову на території дитячого санаторію у Львові

22:30 20 травня 2021 р.

Фото до новини

Депутати підтримали проєкт ухвали Львівської міської ради про надання дозволу на розроблення детального плану території у районі вул. Є. Коновальця, вул. Житомирської, вул. Гіпсової, вул. Г. Семирадського сьогодні, 20 травня, під час засідання сесії.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Причому голосування було два. Спочатку проєкт не набрав достатньої кількості голосів, ухвала не була прийнята. Проєкт ухвали не підтримала «Самопоміч», натомість голоси дали «Європейська солідарність», «Голос», «Варта» і «Свобода».

Однак згодом, в кінці засідання, депутати переголосували це питання і рішення було прийняте. Подробиці ми повідомимо пізніше.

Мова йде про плани ТОВ «Констракшн Проект» збудувати житловий будинок в історичному ареалі за адресою вул. Коновальця, 114-116. Як повідомляли «Наші гроші. Львів», згідно з реєстром нерухомості, «Констракшн Проект» не володіє жодною нерухомістю, але зареєстроване в будинку на вул. Коновальця, 116. За цією адресою є будівлі Комунального дитячого ревмокардіологічного санаторію, які продала Львівська облрада. Ділянка санаторію має площу 0,4426 га і відноситься до лікувальної зони.

За ці та інші будівлі медичних закладів триває судовий спір між Львівською облрадою та Львівською міськрадою, яка вважає ці приміщення своїми.

Із реєстру нерухомості «Наші гроші. Львів» з’ясували, що з лютого власником будівель на вул. Коновальця, 114 і 116 стало ТОВ «Скай дістрікт», власником якого є Олександр Фтомін (80%), бенефіціар «КУА «Авалон груп». А також по 10% володіють АТ «ЗНВКІФ «Адамант» і АТ «ЗНВКІФ «Камет».

Щодо заявника, то «Констракшн Проект» зареєстрували лише 28 квітня цього року. Того ж дня фірма звернулася до міськради з проханням про розробку ДПТ, 12 травня за погодження проекту ухвали проголосувала депутатська комісія архітектури, а вже 14 травня питання включили в порядок денний засідання сесії. Одноосібним власником і директором фірми є адвокат із село Чернилява Яворівського району Артур Прійма, який був підписантом ТОВ «Авалон Констракшн».

Територію дитячого санаторію на вул.Коновальця планують забудувати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів