У Львові на проспекті Чорновола починають добудовувати велодоріжку

19:08 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Її загальна протяжність - 973 метри.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Завтра, 3 жовтня, розпочнуть добудовувати велосипедну доріжку на просп. Чорновола. Йдеться про асфальтування двох ділянок – від будинку № 65 до вул. Панча та від ТЦ «Арсен» до вул. Варшавської, загальною протяжністю 973 м. Роботи виконуватиме компанія «Онур», а фінансуватиме їх забудовник – «Львівська інвестиційна компанія». Тож після завершення всіх робіт на проспекті буде безперервна велодоріжка, яка з’єднає теперішню велоінфраструктуру на вул. Варшавській та вул. Липинського.

«Прокладати велодоріжку на просп. Чорновола розпочали у попередні роки, відтак на вказаних ділянках вже облаштована пісково-щебенева основа та бордюри. Зараз залишається тільки заасфальтувати її», – зазначили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Планують, що роботи триватимуть орієнтовно один місяць.

Ще частину велодоріжки на просп. Чорновола, біля  ТЦ “Арсен”, в комплексі з доброустроєм облаштовує бізнес. Відтак після закінчення всіх цих робіт вздовж проспекту пролягатиме безперервна велодоріжка в напрямі центру міста, яка з’єднуватиме наявні доріжки на вулицях Варшавській та Липинського.

Нагадаємо, на сьогодні протяжність велосипедної мережі Львова складає понад 130 км.  Для того, щоб об’єднати всю наявну на сьогодні веломережу в одну безперервну сітку, у місті потрібно добудувати ще 18 ділянок, протяжністю 6,8 км. «Такі роботи вже розпочато в Сихівському  районі. По деяких об’єктах працюють проєктанти, також шукаємо кошти на ці роботи», – зазначив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Нагадаємо, раніше на проспекті Чорновола у Львові проклали небезпечну велодоріжку. Акціонерне товариство “Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд “Євротек інвест”, що виконувало роботи на просп. Чорновола, 93, відхилилося від проєкту.

Згодом на проспекті Чорновола біля «Арсена» підрядник переробив велодоріжку.

Додамо, сьогодні заступник міського голови Львова Любомир Зубач повідомив, що проспект Чорновола у Львові перетворюють на пішохідний бульвар.

Читайте також: У Львові велодоріжка веде у...стовпи

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів