У Львові велодоріжка веде у...стовпи

21:57 8 квітня 2023 р.

Фото до новини

Велодоріжка переходить у спільний простір з пішоходами, посеред якого стоять два стовпи.

Про це на Гарячій лінії Львова 15-80 написав львів'янин Юрій Магоцький, проілюструвавши ситуацію світлинами, інформує Dailylviv.com.

"Просимо внести корективи в проєкт реконструкції вулиці Шевченка та усунути виявлені недоліки, - звертається Юрій Магоцький. - На перехресті вулиць Шевченка та Ярослава Мудрого пішохідний простір та велосипедна доріжка спроектовані без належної продуманості. За першою фотографією видно, що велосипедна доріжка, де велосипедисти рухаються з верхньої частини вниз на високій швидкості, спочатку проходить через тротуар біля пішоходів, а потім зіштовхується з двома стовпами.

За другою фотографією видно, що в місці, де велодоріжка проходить через тротуар, відбувається істотне звуження, через яке не можуть рухатися одночасно три людини. Щоб обійти один одного, люди змушені ступати на велодоріжку, підвищуючи ймовірність зіткнення з велосипедистами. Водночас, справа від доріжки розташована невикористана частина тротуару.

Пропоную перенести велодоріжку на рівень автомобільної дороги, подібно до вирішення на ділянці вулиці між собором Святої Анни та Ярославом Мудрим. Таке перепроектування дозволить:

- розширити пішохідну зону;

- зменшити ризики зіткнення пішоходів з велосипедистами;

- мати велосипедну доріжку, яка не поєднується з пішохідною зоною".

Велодоріжки Львова – це цинізм стосовно пішоходів і самих велосипедистів – експертка з містобудування та інженерії

У Львові напланують нових велодоріжок на 4 роки

У Львові облаштують велосмугу в одну сторону, в протилежну - їхатимуть по проїзній частині

Пропозиція "об'їзду" стовпів:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів