У Львові на маршрут випустять тролейбус на автономному живленні: скільки проїде

18:07 16 лютого 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні на вулиці міста у тестовому режимі знову виїхав перший львівський тролейбус «Електрон» з автономним ходом.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як пояснив керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів, перед випуском на маршрут роботу тролейбуса мають випробувати в різних кліматичних умовах. Аби побачити, наскільки ефективно він працюватиме при різних температурних режимах.

«Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник – компанія «Електрон». На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах.

Тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і зі складними умовами експлуатації. Побачимо, як він себе зарекомендує в умовах міста. Після всіх випробувань тролейбус працюватиме на котромусь з наших маршрутів. Це буде у цьому році», - зазначив Володимир Ковалів.

У комунальному підприємстві кажуть, що в майбутньому, завдяки таким тролейбусам, можна було б розвивати теперішні тролейбусні маршрути без будівництва відповідної інфраструктури (прокладання тролейбусних ліній).

Нагадаємо, виробник - компанія «Електрон» - доукомплектував системою автономного живлення наявний тролейбус. Отримавши додаткову батарею, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки. Свій перший тестовий рейс тролейбус здійснив  у червні минулого року.

Додамо, тролейбус з автономним ходом пройшов додаткову сертифікацію, яку проводить державне підприємство «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства».

На вулиці Львова виїхав перший львівський електробус

У Львові контролерів у громадському транспорті впізнають за фірменим одягом

Лише кожен десятий пільговик Львівської громади не отримав транспортні картки ЛеоКарт

У Львові подорожчав проїзд в автобусах, а в тролейбусах і трамваях - ні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів