У Львові безготівкова оплата діє на п'ятьох автобусних маршрутах

13:24 28 червня 2023 р.

Фото до новини

Від сьогодні у Львові безготівкову оплату запровадили на ще одному маршруті - № 5А.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Безготівкова оплата проїзду діє і на автобусному маршруті № 5А, що сполучає Винники та пл. Різні у Львові. На лінії працює п’ять автобусів марки «Атаман». Такі типи автобусів ще не залучали до тестування безконтактної системи оплати. Маршрут обслуговує комунальне АТП-1.

Відтак пасажири маршруту №5А можуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

Безготівкова оплата проїзду доступна і на маршруті №62, зі сполученням станція «Підзамче» - Великі Грибовичі. Цей маршрут обслуговує приватний перевізник «Успіх-БМ».

Станом на сьогодні безконтактна оплата проїзду діє на п'ятьох автобусних маршрутах - №1А, №3А, №5А, №10 та №62. 

Пасажирам цих маршрутів нагадують: 

- при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту;

- при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше;

- при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекайтеся зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу. 

У Львові з 5 червня розпочали тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах  №1А, 3А та №10. На цих лініях працюють великі низькопідлогові автобуси.

Щоденно впродовж періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафують, а контролюють оплату/валідацію проїзду та проводять роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагають завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія.

До Великих Грибовичів та Винників запускають автобуси, де платитимуть безготівково

Безготівкова оплата проїзду потребує втричі більше контролерів у громадському транспорті Львова

У Львові запускають новий автобусний маршрут, що сполучатиме вул. Дж.Вашингтона та АС «Західна»: як поїде

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів