У червні ФОПи також ще можуть оформити допомогу на дитину

10:25 29 травня 2020 р.

Фото до новини

Ця допомога виплачуватиметься впродовж одного місяця після скасування карантину.

За час карантину, за інформацією Міністерства соціальної політики, фінансову підтримку від держави можуть отримати фізичні особи-підприємці, а також малозабезпечені сім’ї, які мають дітей до 10 років.

Претендувати на доплати можуть ФОПи, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку. При цьому у них не повинно бути заборгованості по сплаті Єдиного соціального внеску протягом року.

Щодо соцдопомоги безробітнім батькам, то попередньо вони повинні бути офіційно зареєстровані в Центрі зайнятості. Оформити соцдопомогу можна онлайн на порталі “Дія“ у розділі “Пенсії, пільги та допомога”. Зокрема, до заяви потрібно додати копії паспорта та ІПН, а також свідоцтва про народження дитини. Ця держпідтримка не призначається, якщо сім’ї вже отримують виплати за програмою «Муніципальна няня».

Відповідно до постанови Кабміну, додаткова підтримка надається на кожну дитину до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму. Таким чином, ФОПам, які мають дитину до 6 років, держава виплачуватиме 1 779 грн, тим, хто має дитину від 6 до 10 років – 2 218 гривень.

Тим часом середньомісячна допомога для малозабезпеченої сім’ї із неповнолітніми дітьми становить від 2 800 до 3 020 гривень.

Допомога виплачуватиметься впродовж одного місяця після скасування карантину. 

Про це повідомив Центр громадського моніторингу та контролю.

"Щоденний Львів" повідомляв, що у Львові відбувся суд над підприємцем за одиночний пікет на захист конституційного права на працю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів