Централ Плейнс Груп запустила на Львівщині в тестовому режимі завод з виробництва крохмалю

15:55 9 грудня 2021 р.

Фото до новини

У Глинянах на Львівщині запрацював у тестовому режимі новий завод з виробництва крохмалю.

Про це повідомила Централ Плейнс груп, пише Dailylviv.com.

"Зовсім скоро повноцінно запустимо наш крохмальний завод у Глинянах. Наразі проводимо там пусконалагоджувальні роботи, адже це ключовий етап для безпечної експлуатації",- йдеться в повідомленні.

Вартість будівництва близько 7 млн доларів. На підприємстві хочуть створити близько 50 робочих місць. Планують переробляти 40-50 тисяч тонн картоплі в рік. Для вигідного функціонування заводу є велика потреба у сировині.

"Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та поставки сировини до заводу. В планах співпраця з USAID з розвитку фермерства та в подальшому налагодити процес закупівлі у аграріїв  картоплі”, - повідомив представник Фінського інвестиційного фонду.

Довідка

Компанію заснувала група іноземних інвесторів - аграріїв з Великобританії та Республіки Фінляндія  з метою розвитку сільського господарства у Львівській області.  “Централ Плейнс Груп Укаїна” вирощує картоплю у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 гектарів. Торік валове виробництво склало близько 15 тисяч тонн.  У компанії вже створено 49 робочих місць.

Іноземці, які вирощують картоплю на Львівщині, планують збудувати тут завод з виробництва крохмалю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів