Іноземці, які вирощують картоплю на Львівщині, планують збудувати тут завод з виробництва крохмалю

18:49 3 березня 2021 р.

Фото до новини

Cьогодні голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький зустрівся з представниками компанії “Централ Плейнс Груп Україна”. Підприємство розташоване у Великосілках, Кам’янка-Бузького району і займається вирощуванням високоякісної картоплі столових та чіпсових сортів.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Компанію заснувала група іноземних інвесторів - аграріїв з Великобританії та Республіки Фінляндія  з метою розвитку сільського господарства у Львівській області.  “Централ Плейнс Груп Укаїна” вирощує картоплю у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 гектарів. Торік валове виробництво склало близько 15 тисяч тонн.  У компанії вже створено 49 робочих місць.

“Ми обрали Західну Україну для ведення бізнесу з вирощування картоплі тому, що тут є сприятливі умови для сільського господарства, зокрема хороші родючі грунти та достатня кількість опадів. Ми вирощуємо картоплю і співпрацюємо з компанією “Frito-Lay”, яка займається виробництвом чіпсів. Зараз кожна шоста пачка чіпсів цієї компанії, виготовлена з нашої картоплі, а це загалом кожна десята в Україні. Амбітні плани – щоб кожна четверта пачка в Україні була з нашої картоплі”,  - розповів Олег Дрінь як член ради директорів компанії та представник Фінського Інвестиційного фонду.

Також він зазначив, компанія планує розширити свою виробничу діяльність, зокрема переробляти вирощену картоплю у крохмаль.

“Ми маємо намір збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Вартість будівництва близько 7 млн доларів. На підприємстві хочемо створити близько 50 робочих місць. Плануємо переробляти 40-50 тисяч тонн картоплі в рік. Для вигідного функціонування заводу є велика потреба у сировині. Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та поставки сировини до заводу. В планах співпраця з USAID з розвитку фермерства та в подальшому налагодити процес закупівлі у аграріїв  картоплі”, - додав представник Фінського Інвестиційного фонду.

Також він проінформував, що торік підприємство збудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Потужність сховища – 11 тисяч тонн картоплі. Цього року працюють над будівництвом ІІ черги картоплесховища такою ж потужністю. Окрім того,  планують збільшити площу вирощування картоплі.

Під час зустрічі присутні обговорили робочі моменти реалізації проекту, зокрема в секторі дозвільної документації для будівництва потужностей з переробки продукції.

А також звернулись з проханням відремонтувати дорогу Заставне – Глиняни.

У відповідь очільник області запевнив інвесторів у підтримці та наголосив, що ремонт дороги запланований на цей рік. На сьогодні департамент дорожнього господарства завершує виготовлення проектно – кошторисної документації.

Зазначимо, у 2020 році компанія "Централ Плейнс Груп Україна” сплатила податки з доходів фізичних осіб у сумі 1, 5 млн гривень.

Інвестори не хочуть фінансувати облаштування підземного паркінгу у Львові

Українські та голландські інвестори будують завод кормових добавок під Львовом

«Піррова перемога» на Львівщині над данським інвестором

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів