Ще 300 м вулиці Шевченка у Львові відкрили для проїзду транспорту

16:00 16 червня 2022 р.

Фото до новини

Від сьогодні ділянка відремонтованої вулиці Шевченка – на відрізку від вул. Залізничної до вул. Єрошенка і до вул. Юнаківа, стала проїзною.

Для поліпшення транспортного сполучення на прилеглій вул. Єрошенка запровадили двосторонній рух. Двосторонній рух також діє на вул. Юнаківа і Луцького. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Сьогодні для проїзду відкрили частину вул. Шевченка, на ділянці від вул. Залізничної до вул. Єрошенка і до вул. Юнаківа. Це ділянка протяжністю приблизно 300 м.

Тепер вул. Єрошенка буде з двостороннім рухом, відтак вже не потрібно об’їжджати, щоб доїхати до квазікільця. Також двосторонній рух діє на вул. Юнаківа і вул. Луцького.

На ділянці, яку відкрили для проїзду, облаштовано нижній і середній шар асфальтобетонного покриття. Ще має бути фінальний, верхній шар асфальту. Його постелять, коли будуть асфальтувати вул. П. Орлика. Тоді підрядник запустить асфальтний завод. Відкрита ділянка є повноцінно проїзною», - повідомив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

За його словами, на вул. Єрошенка будуть працювати інспектори з паркування, щоб унеможливити хаотичне паркування приватних авто. Коли повністю вул. Шевченка відкриють для проїзду транспорту, то на перехресті вул. Шевченка – Єрошенка – Юнаківа буде встановлено світлофорний об’єкт, який регулюватиме проїзд авто і рух пішоходів.

«На відкритій для проїзду ділянці вул. Шевченка ми облаштували велодоріжки, хідники, технічні тротуари і зелену зону, облаштували паркомісця, встановили опори освітлення. Також переробили сходи до навчального закладу, і зараз завершуються роботи зі встановлення пандуса.

На перехресті вул. Шевченка – Єрошенка – Юнаківа ще мають встановити світлофорний об’єкт, коли відкриємо повністю вулицю. Зараз проїзд регулюється дорожніми знаками.

Відзначу, що вартість робіт не змінилася, попри те, що маємо суттєвий ріст цін. Підрядник працює відповідно до затвердженого кошторису», - розповів Микола Власюк, директор ЛКП «Львівавтодор».

Як повідомив Микола Власюк, ремонтні роботи на вул. Шевченка, на ділянці від вул. Єрошенка до вул. Яцкова, планують завершити до кінця літа, якщо війна не внесе свої корективи.

Довідково. За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на вул. Шевченка, на ділянці від вул. Залізничної до Юнаківа, виконано такі види будівельних робіт:

-       монтаж трамвайної колії (в одноколійному вимірі) – 550 метрів погонних

-       влаштування бетонного бордюру – 1280 м п

-       влаштування бетонного поребрика – 1080 м п

-       замощення трамвайної колії мозаїкою – 1654 метрів квадратних    

-       замощення заїздів мозаїкою – 88 м2

-       замощення кишень для паркування бруківкою - 94 м2

-       влаштування пішохідного тротуару 30х30 – 1563 м2

-       влаштування нижнього шару асфальтобетону – 956 м2

-       влаштування середнього шару асфальтобетону – 956 м2

-       влаштування велосипедних доріжок – 605 м2

-       влаштування зелених зон – 301 м2

ІІІ етап реконструкції вул. Шевченка розпочався 1 червня минулого року.  Йдеться про ділянку від вул. Залізничної до вул. Ярослава Мудрого, протяжністю трохи більше 1 км. 

Проєктом реконструкції вул. Шевченка передбачено повне розбирання дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів, зрізка зелених насаджень, які потрапляють у межі виконання робіт, реконструкцію всіх інженерних мереж. Влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій посередині вулиці, влаштування вздовж проїзної частини з обох боків велосипедних смуг, кишень для машин екстрених служб і тимчасової стоянки авто мешканців прилеглих будинків. Влаштування тротуарів і пішохідних зон зі забезпеченням комфортних умов для пересування і відпочинку маломобільних груп населення. Влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору. Вартість робіт становить 186,6 млн грн.

У Львові спроектували реконструкцію вулиці Шевченка

Автентичну австрійську бруківку звул. Шевченка передадуть на ремонт аварійних ділянок трамвайної колії (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів