Річна ціна на газ не змінюватиметься з 1 травня до 30 квітня наступного року, - пропозиція НКРЕКП

14:22 7 березня 2021 р.

Фото до новини

Усі постачальники природного газу, які матимуть намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам, будуть зобов’язані у термін до 25 квітня довести до відома побутовим споживачам ціну на природний газ, яка буде діяти впродовж року, і опублікувати її на своїх вебсайтах.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оприлюднила проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП», що має ознаки регуляторного акта (проєкт постанови), яким пропонується внести зміни до Правил постачання природного газу та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам.

Про це інформує сайт НКРЕКП, пише Dailylviv.

Зазначений проєкт постанови розроблено з метою з метою удосконалення положень нормативно-правових актів, що регулюють діяльність на ринку природного газу, а також зменшення впливу цінових коливань на фінансовий стан побутових споживачів.

Так, прийняття цього проєкту постанови надасть можливість побутовим споживачам споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде діяти у період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

При цьому, усі постачальники природного газу, які матимуть намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам, будуть зобов’язані у термін до 25 квітня довести до відома побутовим споживачам ціну на природний газ, яка буде діяти протягом року, та опублікувати її на своїх вебсайтах.

Водночас постачальники природного газу матимуть можливість пропонувати інші пропозиції для споживання побутовим споживачам, що підвищить можливості для розвитку конкуренції на роздрібному ринку природного газу.

Такі зміни сприятимуть захисту прав побутових споживачів в частині стабілізації цін на природний газ в умовах відкриття ринку природного газу та розвитку конкуренції на ньому.

Проєкт постанови НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, разом з аналізом його впливу, обргунтуванням та порівняльною таблицею оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій шляхом розміщення на офіційному вебсайті НКРЕКП в мережі Інтернет http://www.nerc.gov.ua/data/filearch/Proekty/2021/pr_57/pr_57-2021.zip .

Зауваження та пропозиції до проєкту рішення НКРЕКП, що має ознаки регуляторного акта, слід надсилати у письмовому та/або електронному вигляді у форматах doc, docx за формою згідно з додатком 1 Порядку проведення відкритого обговорення проектів рішень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.06.2017 № 866, на адресу: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 03057, м. Київ, вул. Смоленська, 19; e-mail: Pashuk@nerc.gov.ua .

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 15.03.2021 включно, у письмовому та електронному вигляді.

«Річний продукт дозволить громадянам не метатися кожен місяць і думати, яка ціна на газ. Це дозволить нівелювати волатильність і захистити таким чином споживачів, тому річний продукт будемо вводити», - сказав голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Водночас він зазначив, що річні контракти газопостачальних компаній не завадять громадянам змінювати постачальника газу в будь-який час.

Львівгаз намагався відімкнути від газу об'єкти теплопостачання Львова

Представники РГК Львівгаз через шість діб відновили газопостачання 86-річній пенсіонерці- без вибачень і компенсації

АМКУ змушує “Львівгаз збут” повернути споживачам переплачені за газ гроші

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів