АМКУ змушує “Львівгаз збут” повернути споживачам переплачені за газ гроші

15:25 1 лютого 2021 р.

Фото до новини

У Верховній Раді мають розглядати проект закону щодо повернення населенню переплачених коштів за газ.

Офіційно із серпня минулого року розпочав роботу ринок газу для населення і з’явилося багато постачальників. Протягом цього періоду «Львівгаз збут» мав одну з найвищих цін. 

Про це повідомило Радіо Перше, пише DailyLviv.

Наприклад, у січні велика кількість постачальників пропонували газ від 6 до 7 грн/м3. Натомість «Львівгаз збут» та інші «збути» цієї групи – від 8 до майже 10 грн/м3. Розповідає Галина Боса, начальниця відділу розслідувань західного обласного територіального відділення антимонопольного комітету.

«Ми порівняли ціни по постачальниках газу, одна з найвищих була у “Львівгаз збут”. Через це ми відкрили справу за ознаками порушення. Справу ми розпочали нещодавно, тому я не впевнена, чи “Львівгаз збут” вже отримав розпорядження про початок розслідування, тому їхню позицію ми ще не знаємо. У разі, якщо буде доведено необґрунтоване встановлення цін, ми будемо їм давати зобов’язання у рішенні щодо здійснення перерахунку».

Відомо, що «Львівгаз збут» є найбільшим постачальником за кількістю абонентів на Львівщині, оскільки його клієнтська база сформувалася задовго до повноцінного відкриття ринку для побутових споживачів і становила понад 800 тис. користувачів. Компанія та її засновник, входять до складу «Регіональної газової компанії» українського олігарха Дмитра Фірташа. 

Нагадаємо, що у Верховній Раді мають розглядати проект закону щодо повернення населенню переплачених коштів за газ. 

Націоналізація газотранспортних мереж: які правові підстави

Львівгаз збут підозрюють у завищені ціни газу на 2-2,5 грн/м3. Доведену переплату можна буде повернути подвійно

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів