Продавати покинуті автівки: досвід Варшави для Львова

18:15 19 вересня 2023 р.

Фото до новини

Міській владі Варшави вдалося продати 142 занедбані автомобілі загальною вартістю понад мільйон злотих.

Варшавське міське управління автомобільних доріг оголосило результати останнього тендеру з продажу транспортних засобів, за якими не звернулися їхні власники. Про це повідомив портал Inpoland, пише Dailylviv.com.

Загалом цього року до міської скарбниці з цього приводу вже надійшло понад мільйон злотих. Згідно з законом, з молотка можуть піти транспортні засоби, які залишилися без номерних знаків або стан яких свідчить про те, що вони не експлуатуються.

Як і у випадку з будь-якою евакуацією, автомобілі забирають з доріг на вимогу муніципальної варти або поліції і відправляють на стоянки компаній, з якими міста уклали відповідні угоди. Там вони чекають на свого власника протягом пів року. Після цього часу вони переходять у власність органу влади.

Донедавна більшість таких транспортних засобів відправляли на металобрухт, але восени 2021 року Управління автомобільних доріг Варшави вирішило, що може заробити на екземплярах, які не потребують багато ремонту. Тоді було оголошено перший тендер на продаж таких автомобілів.

У 2023 році Варшава вже п’ять разів оголошувала подібні тендери. Наразі місту вдалося продати 142 автомобілі загальною вартістю понад мільйон злотих. Гроші планують використати, серед іншого, на ремонт інфраструктури, озеленення вулиць та громадський транспорт.

З опівночі жоден легковий автомобіль з російською реєстрацією не заїде в Польщу, - міністр

Перетин кордону з Польщею автомобілем: що вимагає польська сторона

У Польщі не можна їздити на бампері і переходити дорогу з телефонами

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів