З опівночі жоден легковий автомобіль з російською реєстрацією не заїде в Польщу, - міністр

16:28 16 вересня 2023 р.

Фото до новини

Для російських вантажівок така заборона вже діє.

Про це повідомляє InPoland, пише Dailylviv.com.

Сьогодні на прикордонному переході з Білоруссю в Тересполі відбулася пресконференція, в якій взяли участь голова Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський, заступник голови Національної податкової адміністрації Маріуш Гойний та Головний командувач Прикордонної служби Томаш Прага.

“У зв’язку з публікацією 8 вересня вказівок Єврокомісії щодо заборони в’їзду до Європейського Союзу автомобілів, зареєстрованих у Росії, ця заборона на кордоні з Польщею почне діяти від завтра (17 вересня – InPoland.net.pl) і набуде чинності опівночі”, – оголосив глава МВСіА.

Камінський пояснив, що це означає, що жоден легковий автомобіль з російською реєстрацією не зможе заїхати на територію Польщі. Він нагадав, що для російських вантажівок така заборона вже діє. Міністр наголосив, що жоден російський автомобіль до Польщі не заїде.

“Це стосується всіх автомобілів, як комерційних, так і приватних, незалежно від того, чи є власник автомобіля громадянином Росії, чи громадянином іншої країни. Правило таке – автомобіль, зареєстрований у Росії, не має права в’їхати до Польщі”, – пояснив міністр внутрішніх справ.

Камінський пояснив, що це ще один елемент санкцій, запроваджених проти Росії та її громадян у зв’язку з військовою агресією в Україні. Міністр додав, що “російська держава сьогодні становить загрозу міжнародній безпеці”.

Перевірки на автодорозі А4 біля Кракова

На польсько-білоруському кордоні неспокійно: потрібна допомога військових

Польща хоче розмістити у себе ядерну зброю через загрозу з боку Білорусі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів