Президент вестиме діалог з представниками мікробізнесу через Єрмака

00:46 17 грудня 2020 р.

Фото до новини

Про це підприємці просили його ще рік тому. Зібрано вже 125 підписів народних депутатів за проведення позачергового пленарного засідання з розгляду законопроектів, які просять підтримати підприємці в рамках кампанії SafeFOP.

Президент Володимир Зеленський створює координаційну раду, метою якої є напрацювання законодавчих змін щодо комплексного вирішення проблем мікробізнесу. Перше засідання координаційної ради у форматі відеоконференції заплановане на 18 грудня. про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, пише DailyLviv.

Про це заявив керівник офісу Президента Андрій Єрмак. За його словами, до цього дорадчого органу при Президентові України увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу Президента України.

Андрій Єрмак повідомив, що він сам очолить координаційну раду й особисто модеруватиме діалог з представниками підприємців. За його словами, в результаті мають бути напрацьовані компромісні законодавчі зміни щодо податкового навантаження, адміністрування збору податків, зокрема деталі використання РРО.

На його переконання, Володимир Зеленський глибоко усвідомлює соціальну функцію системи спрощеного оподаткування та важливість мікро- та малого бізнесу для соціальної й політичної стабільності в Україні.

За словами Андрія Єрмака, він уже передав головам обласних державних адміністрацій доручення Президента сформувати робочі групи за участі представників мікробізнесу від кожного регіону.

Співголова Руху #SaveFOP Сергій Доротич прокоментував це рішення Президента: 

"Вимога створити при Президенті України консультаційно-дорадчий орган з представників малого та мікробізнесу з’явилася більше року тому. Її, як і інші вимоги, тоді проігнорували, видавши указ про створення коордради, головою якої призначили аж профільного замміністра економіки (так радники порадили). 

Оскільки конструктивного діалогу щодо скасування тотальної фіскалізації так і не вийшло, замість нього “заговорила” вулиця. Тепер, коли дійшло вже навіть до застосування сили до протестувальників (нічим не виправданого і явно провокативного), схоже, хтось таки змушений повертатись до діалогу. Великий плюс – участь представників з регіонів і …так, дивись, ще й Раду підприємців при КМУ вдасться перезапустити". 

Нагадаємо, що учасники акції протесту Руху #SaveFOP залишилися ночувати у Києві. 

Поки що організаторам акції протесту вдалося зібрати 125 підписів народних депутатів - за необхідних 150 підписів - за проведення позачергового засідання парламенту з розгляду законопроектів, які просять підтримати підприємці в рамках кампанії SafeFOP.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів