Прем'єр-міністр сподівається на два потоки фінансової допомоги Україні на зарплати й соціальні видатки

20:48 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

35 млрд євро - від Ради ЄС і 10 млрд доларів - від Світового Банку.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів на засіданні Уряду, пише DailyLviv.com.

"Постійні представники держав-членів Європейського Союзу погодили надання Україні спеціальної фінансової допомоги на 35 млрд євро за рахунок використання заморожених російських активів, - сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. - Це велика перемога України, над якою ми працювали більше 2 років. Я вдячний нашим європейським партнерам за це справедливе та сміливе рішення. Ми очікуємо, що Рада ЄС затвердить його вже найближчим часом.

Читайте такожШмигаль пояснив необхідність створення Міністерства повернення українців

Кошти мають бути доступні для України вже наприкінці цього року, що дозволить нашому Уряду повною мірою профінансувати пріоритетні видатки вже з початку 2025 фінансового року.

Ще однією вкрай важливою новиною цього тижня стало те, що Рада директорів Світового Банку затвердила створення спеціального фінансового траст-фонду для України. Розмір цього фонду становитиме щонайменше 10 млрд доларів.

Головними донорами стануть США та ще декілька країн, а в майбутньому розмір фонду може бути збільшеним, коли до нього приєднаються інші донори.

Кошти фонду насамперед будуть спрямовані на підтримку бюджету — заробітні плати й соціальні видатки, а також на критичні потреби відновлення.

Вдячні партнерам за цю нову допомогу".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів