Прем'єр-міністр обіцяє військовослужбовцям комфортну адаптацію до цивільного життя

19:53 30 березня 2023 р.

Фото до новини

Держава розпочинає велику реформу медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Кількість штатних і гарнізонних ВЛК буде суттєво збільшено.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Адаптація військовослужбовців до цивільного життя — одне з основних рамкових завдань, які стоять перед Урядом у сфері ветеранської політики. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Відповідна стратегія вже напрацьована. Головна ідея — перехід від військової служби до цивільного життя має бути максимально комфортним для наших захисників», — відзначив очільник Уряду.

Також, за словами Прем’єр-міністра, держава починає велику реформу медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Пілотні проекти вже запущено, і цьогоріч оновлені підходи повинні запрацювати по всій країні.

«Не має бути черг, незрозумілих довідок та бігання між кабінетами. Робимо проходження цих комісій максимально комфортним для військовослужбовців. Довідки мають ходити за ветераном, а не навпаки. Всі терміни з розслідування обставин поранення будуть скорочені. Кількість штатних і гарнізонних ВЛК буде суттєво збільшено. Максимально цифровізуємо всі погодження», — підкреслив Денис Шмигаль.

Серед інших пріоритетних завдань, як зауважив Глава Уряду, — житло, діджитал-послуги для ветеранів та створення Сервісних офісів у справах ветеранів. Зокрема, Денис Шмигаль виокремив пільгове іпотечне кредитування для захисників та захисниць України, розвиток цифрового проекту єВетеран та послуги для ветеранів у ЦНАПах.

«Основні завдання сервісних офісів — це координація роботи, взаємодія з місцевою владою для підтримки ветеранів, узагальнення потреб, реалізація державної політики у сферах соціального та правового захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей. Такі офіси будуть створені по всій країні», — відзначив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду додав, що до роботи офісів будуть долучатися громади та міжнародні партнери для ефективної організації роботи та належного фінансування.

У військово-лікарських комісіях прискорять впровадження електронних черг

Роботу військово-лікарських комісій реформують: переведуть на цифру, - міністр

У ВЛК багатоденні черги за довідками для скалічених військовиків: без електронного запису, ліфту і питної води

Продавав довідки військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби

ДБР взяло на хабарі начальника ексрайвійськкомату на Львівщині, який діяв у парі з ВЛК

Три варіанти дій військовослужбовця, який не погоджується з рішенням військово-лікарської комісії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів