Половина комунальних підприємств Львівоблради - недіючі

16:26 7 квітня 2021 р.

Одним із перших прикладів стане реорганізація «Галсільлісу», у структурі якого на сьогодні є 18 дочірних комунальних підприємств

Одним із перших прикладів стане реорганізація «Галсільлісу», у структурі якого на сьогодні є 18 дочірних комунальних підприємств
Фото: Сайт Галсільлісу

У Львівській обласній раді на сьогодні є зареєстровано 184 комунальні підприємства, з яких - 96 недіючі.

Непотрібні та збиткові обласні комунальні підприємства будуть ліквідовані, – про це заявив в ефірі телеканалу НТА начальник управління майном спільної власності Сергій Івах.

«У Львівській обласній раді на сьогодні є зареєстровано 184 комунальні підприємства, з яких - 96 недіючі, але вони є в реєстрах. На превеликий жаль, така кількість комунальних підприємств для обласної ради є тягарем. За останні два роки, на відміну від комунальних підприємств Львівської міської ради, статутні фонди обласних підприємств взагалі не поповнювались. Усі вони самодостатні установи, крім трьох. Ці підприємства будуть фінансуватись з бюджету цільово, кожен через окремі програми, у яких буде чітко прописано, на що будуть витрачатись кошти», - зазначив Сергій Івах.

За його словами, сьогодні перед командою поставлено чіткі завдання, а від голови обласної ради Ірини Гримак є повна підтримка, щоб з'ясувати доцільність та необхідність функціонування такої кількості комунальних підприємств.

Як розповів Сергій Івах, одним із перших прикладів стане реорганізація «Галсільлісу», у структурі якого на сьогодні є 18 дочірних комунальних підприємств. 

«Ми зменшимо їх до 9, і це рішення зекономить як мінімум 15 мільйонів гривень на операційних витратах адміністративного персоналу цих підприємств.

Переконаний, якщо рухатись в такому напрямку, то незабаром комунальні підприємства будуть на зовсім іншому рівні – стануть прибутковими. Незабаром ми покажемо приклад цієї роботи», - наголосив він.

На Львівщині учасники АТО/ООС одержали понад 13 тисяч земельних ділянок загальною площею 9037 га

Львівська облрада повернула собі приміщення, якому знайде ліпше застосування

Багатоквартирна колізія: право переходити на систему індивідуального опалення і обов'язок платити за опалення під'їздів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів