Підроблені м'ясні консерви. Міноборони просить СБУ перевірити постачальника

16:44 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Після розслідування про неякісні консерви для ЗСУ, Міноборони звернулося до СБУ, щоб перевірити, чи не сфальсифікував постачальник консервних виробів документи.

 Про це повідомило Міноборони України, пише DailyLviv.com.

"Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони України звернулося до Служби безпеки України з офіційною заявою про можливу фальсифікацію супровідних документів одним із постачальників харчів для ЗСУ.

Це рішення стало наслідком нещодавнього журналістського розслідування, яке виявило факт постачання неякісних харчів до ЗСУ. У зв’язку з цим Міністерство оборони ініціювало перевірку діяльності зазначеного постачальника", - йдеться у повідомленні.

Деталі: У відомстві додали, що попередня перевірка виявила, що документи "мають ознаки можливої підробки: "Зокрема, до пакету документів була включена копія протоколу випробувань, який був анульований ще в лютому 2024 року".

Читайте також:  Без крупи саго, осетрини та спаржі. Міноборони змінило меню для військових

Йдеться про партію м'ясних стерилізованих консерв "Свинина тушкована", яку в серпні 2024 року поставили до однієї з військових частин Сумської області.

У Міноборони заявили, що розраховують на детальне розслідування ситуації.

 "Міноборони закликає всіх громадян і представників медіа повідомляти про будь-які факти неякісного постачання продуктів або інших можливих правопорушень, які можуть негативно вплинути на діяльність ЗСУ", - наголошують військові.

У відомстві також нагадали, що у 2025 році "Державний оператор тилу" планує випробувати нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ. Зміни торкнуться фінансової моделі взаємодії з постачальниками, товарної моделі та контролю якості. Зокрема, вся продукція проходитиме через розподільчий центр, де фахівці ДОТ забезпечать додатковий контроль якості.

Нагадаємо, Міноборони реформує систему харчування для захисту від корупції: які будуть зміни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів