Перереєстрація закладів може щороку позбавляти бюджет Львова ста мільйонів гривень

17:15 16 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

Львівська міська рада наголошує , що зміна адреси реєстрації підприємств, закладів, установ та організацій Львівської обласної ради не має законних підстав, призводить до розбалансування місцевих бюджетів та наносить суттєвої шкоди міському бюджету, а відтак – і територіальній громаді Львова.

Про це повідомили в четвер, 16 січня, у Львівській міськраді. Директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич розповіла: «За нашими даними, сума втрат від підприємств та закладів Львівської обласної ради, які вже перереєструвались з міста Львова у 2019 році, становить понад 40 мільйонів гривень. За підрахунками спеціалістів, існує загроза, що місто може втратити понад 55 мільйонів гривень, якщо Львівська обласна рада продовжить політику перереєстрації платників податку зі Львова.

Чиновник також зазначив: «Натомість річна сума втрат міського бюджету становитиме близько 100 мільйонів гривень. Наголошуємо, що у 2019 році більше одного мільярда гривень надійшло до обласного бюджету ПДФО від офіційно виплаченої заробітної плати всіх платників податків у Львові»

Як інформував «ЩЛ», у міськраді заявили керівництву держави та обласної ради щодо недопустимості перереєстрації лікарень, які розміщені і функціонують у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів