Облрада перереєструвала три львівські лікарні

17:28 3 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

У Львівській міськраді заявили керівництву держави та обласної ради щодо недопустимості перереєстрації лікарень, які розміщені і функціонують у Львові.

Про це повідомили в п’ятницю, 3 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що обласна рада перереєструвала ще три обласні лікарні, які розташовані у Львові, в міста й села Львівської області. Мова йде про центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, онкологічний центр та госпіталь ветеранів війн та репресованих.

Відтак, Львівська міська рада вкотре звернулася у відповідні структури щодо необґрунтованої перереєстрації обласних лікарень. Адже лікарні фактично розміщені і діють у Львові, більшість працівників – львів’яни, тому вони зацікавлені, аби відрахування ПДФО з їхніх зарплат скеровувалось на розвиток рідного для них міста.

Зокрема, окрім обласної клінічної лікарні, зі Львова перереєстровані Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – з вулиці Миколайчука, 9 у село Завадівка в Турківському районі, Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр – з вулиці Гашека, 2а у Старий Самбір, а Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи – з вулиці Івасюка, 31 у Винниках – у Дубляни в Самбірському районі.

У департаменті гуманітарної політики ЛМР зазначили: «Вже маємо прецедент обласної клінічної лікарні, де головний лікар перереєстрував юридичну особу в Городоцький район. Те саме хотіли зробити з психіатричною лікарнею – перереєструвати її у Миколаївський район. Зараз маємо інформацію, що перереєстрували ще три заклади».

У міськраді також повідомили: «При цьому, жодних погоджень чи обговорень цих рішень, жодних повідомлень про це для нас від обласної ради не було. І це неприпустимо, тому що Львів – обласний центр, третина мешканців області проживає у Львові. Більшість працівників лікарні та їхні відвідувачі є львів’яни, які користуються інфраструктурою міста, відвідують навчальні заклади, і ми з міського бюджету витрачаємо кошти на інфраструктуру навколо лікарні. І при цьому ми бачимо таке абсурдне рішення про зміну місцезнаходження лікарні. Оскільки територіально і по-факту перереєстровані лікарні продовжують бути у Львові і надавати медичні послуги саме тут».

Відтак, Львівська міська рада звернулася з листами до Державної податкової служби, Прем’єр-міністра України, Міністра охорони здоров’я України, Львівської обласної ради щодо ситуації, яка склалась із перереєструванням Львівських обласних лікарень.

Зокрема, у листах зазначено, що більшість працівників обласних лікарень є мешканцями Львова, тому вони та члени їхніх сімей користуються освітянськими послугами, отримують первинну медичну допомогу, різні пільги та субсидії, мають змогу займатися фізичною культурою та спортом в дитячо-юнацьких школах та на відкритих майданчиках. А видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення, культуру, фізичну культуру і спорт, відповідно до статті 89 Бюджетного кодексу України, здійснюється саме з загального фонду міського бюджету.

Як інформував «Щоденний Львів», в обласному клінічному психоневрологічному диспансері розпочнуть процес перетворення закладу у некомерційне комунальне підприємство.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів