Львівський психоневрологічний диспансер буде некомерційним підприємством

16:20 24 грудня 2019 р.

Фото до новини

У Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері розпочнуть процес перетворення закладу у некомерційне комунальне підприємство.

Про це повідомили у вівторок, 24 грудня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що відповідне рішення ухвалили сьогодні обласні обранці під час ХХІІІ чергової сесії Львівської обласної ради.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко наголосив: «Винести це питання на розгляд сесії було рішенням постійної профільної комісії. Члени комісії одноголосно зійшлися на тому, щоб дати можливість перетворитися в НКП та почати співпрацю із Національною службою здоров’я України. Навантаження на обласний бюджет за попередніми розрахунками буде тільки зростати, ми маємо дати шанс кожній медичній установі укласти угоду з НЗСУ».

За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів. Керівник департаменту охорони здоров’я Андрій Васько акцентував: «Для ефективного переходу закладів охорони здоров’я на фінансування з НСЗУ, потрібно заклади перевести в некомерційні підприємства.  Львівська облдержадміністрація ініціювала так перетворення, щоб дати можливість цим закладам ввійти в реформу».

Разом із тим, обласні обранці не підтримали ідею перетворення у некомерційне підприємство дитячого психоневрологічного диспансера. Як інформував «Щоденний Львів», міський голова Андрій Садовий закликав депутатів обласної ради не підтримувати рішення про перереєстрацію обласної психіатричної лікарні на вулиці Кульпарківській, зі Львова в село Заклад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів