Орендна плата за земельні ділянки на Львівщині зросла в 17 разів

17:45 28 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Ціна продажу права оренди земельної ділянки на Львівщині зросла в 17 разів завдяки проведенню земельного аукціону

Про це повідомили в четвер, 28 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що орендна плата зросла від встановлених 8% до 139% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Зокрема, цього тижня в оренду продано право оренди земельної ділянки на території Бистрицької сільської ради Дрогобицького району площею 19,4 га й за ціною 57 тисяч гривень (стартова ціна – 3,2 тисячі гривень).

Начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький зазначив: «При організації аукціонів ми намагаємось залучити якнайбільше потенційних покупців, що забезпечує кращу ціну оренди. В результаті зростають і можливості місцевих рад з розвитку територій громад, адже всі гроші за оренду землі щорічно надходять до місцевих бюджетів. Додатково проведення аукціонів сприяє прозорості у використанні земельних ресурсів на місцях, і одночасно зменшує корупційні ризики».

За результатами земельних аукціонів, які були організовані Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області й відбулися в листопаді, було продано право оренди шести земельних ділянок державної власності за межами населених пунктів загальною площею 124,2 га й терміном на сім-десять років. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 305,9 тисяч гривень, який орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Львівщини.

Як інформував «ЩЛ», у Львові подорожчає орендна плата для літніх майданчиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів