Нові вагони з Нового Роздолу і контейнери, які адаптовані до європейських колій

17:39 27 червня 2023 р.

Фото до новини

Підприємство Львівщини продовжує освоювати нові види продукції і в умовах повномасштабної війни.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні, 27 червня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький відвідав дослідно-механічний завод «Карпати». Підприємство займається виробництвом вантажних вагонів, ремонтом рухомого складу, виготовленням контейнер-цистерн, місткостей, металоконструкцій та прескомпакторів. Станом на сьогодні на території заводу функціонує 24 будівлі, де працює приблизно 650 людей. 

Підприємство продовжує освоювати нові види продукції і в умовах повномасштабної війни. У 2022 році завод «Карпати» став учасником програми підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану. А з початку 2023 року виготовив майже 300 вантажних вагонів різних видів. Зокрема, успішно спроєктував, випробував i поставив на серiйне виробництво три iнновацiйних моделi – напiввагон 14-ти люковий, напiввагон глуходонний і хопер-цементовоз. 

Адаптовуючись до сучасних викликів, підприємство зі Львівщини знаходить шляхи для вирішення ключових проблем галузі. Через зупинку виробництва металургійних компаній «Азовсталь» й «Азовмаш» в Україні зупинилось виробництво нових вантажних вагонів. З огляду на це «Карпати» розробили п’ять моделей вагонів, які продукують зі зварною хребтовою балкою. 

Ще одна проблема, яка виникла через воєнні дії росії проти України, – блокування Чорноморських портів. Відтак завод на Львівщині почав серійне виробництво контейнерів для транспортування сипучих матеріалів на платформах заводського виробництва, які відповідають вимогам для руху по європейських коліях. 

У липні 2022 року підприємство викупило актив ДГХП «Сірка», до якого було приєднано тепловозне депо. За 8 місяців «Карпати» відремонтували та реконструювали місце, докупили необхідне обладнання для ремонту та стали одним з небагатьох заводів, який має атестований колісно-візковий цех з можливістю ремонту будь-яких колісних пар для тепловозів. Як результат – на підприємстві з’явилось 60 нових робочих місць. 

У межах робочого візиту очільник Львівщини Максим Козицький ознайомився з роботою нового виробничого цеху, поспілкувався з керівниками «Карпат» та оглянув нову продукцію заводу. 

Додамо, що засновником і кінцевим бенефіціаром товариства з обмеженою відповідальністю "Дослідно-механічний завод "Карпати", що у Новому Роздолі, є Євгеній Погребняк з Києва, який володіє 80% його акцій. 

Завод на Львівщині почав виробництво контейнерів для перевезення сипучих матеріалів по євроколіях

Вантажні перевезення між Україною і ЄС не потребуватимуть дозволів

На залізничних переходах з ЄС облаштують пункти перевантаження вантажів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів