Завод на Львівщині почав виробництво контейнерів для перевезення сипучих матеріалів по євроколіях

00:36 13 серпня 2022 р.

Фото до новини

Через зупинку виробництва металургійних компаній «Азовсталь» та «Азовмаш» в Україні зупинилось виробництво нових вантажних вагонів. Піідприємство зі Львівщини "Карпати" знайшло шлях для вирішення проблеми: тут розробили п’ять моделей вагонів, які виготовляють зі зварною хребтовою балкою.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Основними напрямками діяльності заводу «Карпати» є будівництво вантажних вагонів, ремонт рухомого складу, виготовлення контейнер-цистерн, ємностей, металоконструкцій і автогідропідіймачів. На території підприємства  функціонує 24 будівлі та споруди, а виробничі потужності переробляють на місяць приблизно 2,5 тис тонн металопрокату, лиття і комплектуючих.

Завод «Карпати» входить в трійку лідерів по вантажному вагонобудуванні. Сьогодні тут виробляють 8 моделей вантажних вагонів. Також це єдине підприємство в Україні, яке займається виготовленням контейнер-цистерн багатьох типів, включаючи їх модернізацію і ремонт. Кожен контейнер має сертифікат Регістру судноплавства України.

Крім цього, підприємство виробляє ємності промислового і побутового призначення, резервуари для харчових продуктів, для зберігання/перевезення нафтопродуктів і паливні баки. Металоконструкції, виготовлені на заводі, поставляють не лише по всій Україні, а й в країни Європейського Союзу.

Ще одна проблема, яка виникла через воєнні дії росії проти України – блокування Чорноморських портів. Відтак завод на Львівщині почав серійне виробництво контейнерів для транспортування сипучих матеріалів на платформах заводського виробництва, які відповідають вимогам для руху по європейських коліях.

Через припинення постачання в Україну поглинальних апаратів завод спроєктував та підготував до випробувань для виробництва поглинальні апарати з деталями і компонентами виключно українських виробників.

Також у липні підприємство розпочало формування локомотивно-ремонтного цеху та кузовної дільниці. 

Сьогодні на підприємстві працює понад п’ять сотень працівників. 

Вантажні перевезення між Україною і ЄС не потребуватимуть дозволів

Запрацював транспортний безвіз між Україноюі ЄС: які вигоди

На залізничних переходах з ЄС облаштують пункти перевантаження вантажів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів