Нові ставки з 1 січня 2021 року за приєднання до електропостачання на Львівщині

13:02 9 січня 2021 р.

Фото до новини

У Львівській області побутовому споживачеві доведеться заплатити ПрАТ "Львівобленерго" за 1 кВт від майже 2000 гривень до 3565 гривень.

Про запровадження нових ставок за приєднання до електропостачання повідомляє сайт Національної комісії з державного регулювання енергетики і комунальних послуг, пише DailyLviv.

23 грудня 2020 року на засіданні НКРЕКП, що відбулось у формі відкритого слухання, було затверджено ставки плати за стандартне приєднання на 2021 рік, а також ставки плати за нестандартне приєднання потужності та ставки плати за лінійну частину приєднання на 2021 рік.

НКРЕКП запевнило, що це дає такий ефект:

- сприяє забезпеченню можливості визначення вартості послуги з приєднання на етапі планування створення бізнесу;

 - забезпечить рівноправний доступ до електричних мереж;

 - посилить позиції України в рейтингу сприятливості ділового середовища Світового Банку «Doing Business», що дозволить залучити додаткові інвестиції в економіку нашої держави.

Ставки плати за стандартне приєднання та ставки плати за нестандартне приєднання потужності і ставки плати за лінійну частину приєднання на 2021 рік набирають чинності з 1 січня 2021 року.

Що таке стандартне і нестандартне приєднання, - пояснення від ПрАТ "Львівобленерго".  Стандартне приєднання — приєднання до електромереж ПрАТ «Львівобленерго» на відстані до 300 метрів і потужністю до 50 кВт. Нестандартне приєднання —  приєднання до електромереж, яке не підпадає під критерії стандартного приєднання або приєднання тимчасових споруд.

У Львівській області приватне акціонерне товариство "Львівобленерго"  використовує такі ставки (без 20% ПДВ): від 1664 грн (трифазне) до 2971 грн (однофазне) за 1 кВт . 

Найдешевше - у містах третьої категорії надійності електропостачання, а найдорожче - у сільській місцевості першої категорії надійності електропостачання. Категорія визначається головним чином швидкістю (тривалістю) виконання "Львівобленерго" аварійних робіт з відновлення електропостачання споживачеві у разі його припинення.

Повного списку сіл і міст Львівської області за категоріями надійності електропостачання на офіційному сайті "Львівобленерго" не подано.

Нагадаємо, що, за даними YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) ПрАТ "Львіобленерго" є Ігор Суркіс з Києва (найбільше відомий як власник футбольного клубу "Динамо" Київ) і Геннадій Боголюбов зі Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії (бізнесовий партнер олігарха Ігоря Коломойського). 

Потрібні альтернативи в електропостачанні: хоча би такі ж як і з природним газом. 

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

З 1 лютого за транспортування газу всі споживачі на Львівщині платитимуть майже вдвічі більше, - екскерівник Львівгазу

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

Львівська ОТГ може повернути собі газові мережі, щоб зменшити тарифи для населення, - екскерівник Львівгазу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів