НБУ з 6 серпня полегшив фінансову діяльність волонтерам і перевізникам

17:06 7 серпня 2022 р.

Фото до новини

НБУ дав змогу банкам не застосовувати ліміт на розрахунки фізосіб-волонтерів з гривневих платіжних карток за кордоном для купівлі товарів військового призначення.

Про це повідомив НБУ, пише Dailylviv.com.

Для цього треба одночасно дотримуватися таких вимог:

- операції за рахунком волонтера мають бути типовими для цієї фізособи та обсяг операцій, що здійснювалися за рахунками, перевищував еквівалент 100 тис. грн на місяць до 21 липня 2022 року;

- до банку треба подавати лист від держоргану або військової частини щодо співпраці з волонтером і замовлення товарів відповідного призначення (якщо сума такої операції перевищує еквівалент 400 тис. грн на місяць);

- надавати орієнтовну вартість товару і строків виконання замовлення;

- інформувати банк щодо збору коштів з метою оплати продукції.

Фізособи-волонтери мають змогу купувати: рації, бронежилети, каски, шоломи, військову і тактичну форму, військове і тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для стеження, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати і засоби для надання домедичної допомоги.

Якщо у банку є інформація щодо недобросовісної діяльності фізособи, банк може відмовити надалі проводити такі операції в обсязі, що перевищує 100 тис. грн на місяць.

Крім того, до переліку товарів військового призначення, для придбання яких громадяни можуть купувати валюту і переказувати її за кордон у межах щомісячного ліміту 400 тис. грн, відтепер включені і рації. 

Ураховуючи потреби бізнесу, Національний банк також спрощує валютні обмеження, зокрема щодо використання корпоративних платіжних карток.

Банкам дозволено продавати іноземну валюту юрособам і ФОПам, резидентам України, із зарахуванням на поточний рахунок клієнта в іноземній валюті для подальшого використання відповідної валюти на витрати за допомогою корпоративних платіжних карток за кордоном. 

Зокрема:

-  на відрядження працівників лише для оплати добових витрат (у межах щоденного ліміту 80 євро на одного працівника);

- на проживання і транспортні витрати.

Крім того, на клієнтів банку–юрососіб, що здійснюють перевезення вантажів у міжнародних сполученнях (за наявності належних документів), не розповсюджуватиметься обмеження на розрахунки гривневими платіжними картками за кордоном.

Пан Пшемислав з польського Плоцька 27 разів привозив гуманітарну допомогу в Україну

У Львові відбудеться фестиваль волонтерства

У «Львівській політехніці» вшанують волонтерів

У Львові безкоштовно відремонтували 35 автівок для військових і волонтерів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів