Пан Пшемислав з польського Плоцька 27 разів привозив гуманітарну допомогу в Україну

21:32 3 серпня 2022 р.

Фото до новини

За допомогу постраждалій від війни Україні пан Пшемислав отримав від митрополита Київського автокефальної Православної церкви України Епіфанія Хрест Відзнаки Милосердя.

З міста Плоцьк (Мазовецьке воєводство), що розташоване над рікою Віслою, неподалік від Варшави, до Києва та Придніпров’я знову прибув транспорт допомоги для української армії, це, зокрема, продовольство, медикаменти та питна вода. Сьогодні волонтери Płock Needy Foundation збирають білизну та спортивні костюми для поранених українських військових, які лікуються в шпиталях. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Допомогу для української армії з Плоцька до Києва і у Придніпров’я перевіз пан Пшемислав, який співпрацює з Płock Needy Foundation. З часу повномасштабної російської агресії в Україні він вже 27 разів привозив гуманітарну допомогу.

«Спочатку я поїхав до Києва, де забезпечив місцевий підрозділ «Свободи» ліками, енергетичними напоями та питною водою. Також передав дрон для спостереження, який вдалося придбати в рамках збору коштів, молоко, а потім я потрапив до однієї недалекої місцевості, де я передав для армії їжу, одяг і спальні мішки», – сказав пан Пшемислав.

За його словами, наразі Фонд розпочав збирання чоловічої білизни і спортивних костюмів, які він хоче доставити наступним транспортом для поранених на фронті українських військових, які перебувають на лікуванні.

«Ті хлопці, які отримали поранення, після первинної допомоги потрапляють до шпиталів так, як їх забирають з фронту. У перев'язувальних пунктах чи вже в шпиталях медсестри намагаються переодягнути поранених у білизну чи спортивні штани, але, на жаль, цих речей не вистачає. Зміна спідньої білизни чи спортивних костюмів, незалежно від травм, є постійною потребою, тому ми вирішили організувати збір таких речей», – пояснив пан Пшемислав.

Він запевнив, що наступний транспорт з білизною та спортивними костюмами для української армії планується доставити в Україну у серпні. «На найближчі два тижні ми плануємо зібрати найнеобхідніше, доповнити наші подарунки продуктами, наприклад, консервами чи сухпайками, а потім транспортом допомоги вирушити в дорогу, ймовірно, знову в район Дніпра», – сказав він.

До війни в будівельній фірмі пана Пшемислава у Плоцьку працювало 20 українців – зараз більшість з них воюють на фронті, захищаючи свою країну. З міркувань безпеки Пшемислав просить не публікувати його прізвища. За допомогу постраждалій від війни Україні Пшемислав отримав від митрополита Київського автокефальної Православної церкви України Епіфанія Хрест Відзнаки Милосердя.

У липні, окрім харчових продуктів та засобів гігієни, які пан Пшемислав брав для цивільних у Бородянці, він також надавав допомогу українській армії, зокрема приладами нічного бачення. Трохи пізніше він вирушив з дарами на Наддніпрянщину, переважно з провіантом для українського війська. Раніше транспортування допомоги, в тому числі з продовольством, медикаментами та засобами гігієни для цивільного населення, він здійснював, зокрема, до Луцька, Журавна, Сокольника, Буковля та Житомира.

Завдяки залученню волонтерів в Україну також було доставлено два транспортні засоби з Плоцька, які вже перебувають на озброєнні української армії. Один був придбаний за кошти, зібрані самими українцями.

Польський селянин віддасть українським бійцям свій позашляховик

Польські лісівники передали позашляховики для тероборони Львівщини

12 позашляховиків від польських лісівників поїхали зі Львова на фронт

Вантажівку і бензопилу чорного лісоруба суд передав у користування ЗСУ

Автомобіль злодіїв віддали у користування ЗСУ: суд на Львівщині

Mercedes, який перевозив діаманти в Греції, поїхав зі Львова на фронт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів