У «Львівській політехніці» вшанують волонтерів

18:20 11 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: day.kyiv.ua

14 березня Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» організує зустріч «Волонтерство як духовна потреба», присвячену добровільній безкорисній суспільно корисній діяльності.

За словами директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК) Ірини Ключковської, під час зустрічі «Волонтерство як духовна потреба» розповідатимуть про гідних поваги людей, для котрих волонтерство стало і справою честі, й духовною потребою. Ірина Ключковська зазначила також: «Менш ніж за місяць до найбільшого християнського свята – Великодня, під час Великого посту, коли особливо актуальною є тема милосердя і любові до ближнього, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою організовує зустріч «Волонтерство як духовна потреба», яка зруйнує стереотипи про розчарування та зневіру». Треба себе запитати – «А чи я зробив стільки добра, скільки міг зробити?».

Директор МІОКу також нагадала настанови Блаженнішого Любомира Гузара – «Ціль свободи є робити добро» й чинного Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, який в усіх своїх промовах теж просить творити добро. Особливо Ірина Ключковська акцентує на тому, що, на щастя, в Україні та поза її межами є дуже і дуже багато людей, які відчувають духовну потребу допомагати, підтримувати, жертвувати.

Директор МІОКу запевнила: «Ними багатий український світ. Усюди, де є українець, є добра воля творити добро для ближнього, про яке постійно згадують наші патріархи. Одним із таких подвижників є Анна Хранюк – українка за походженням, відома громадська діячка, яка тривалий час викладала українську мову в Познанському університеті (Польща), а зараз вдається до активної волонтерської діяльності, підтримуючи сім’ї героїв Небесної Сотні, учасників АТО та потерпілих у війні з Росією.

Про це повідомили сьогодні, 11 березня, в київському часописі «День», де також зауважили: «Зрештою, волонтерство стало справою честі й духовною потребою не лише для Анни Хранюк – для тисяч людей, про що розповідатимуть учасники зустрічі – громадські діячі, волонтери, представники церкви з України та з-за кордону. До присутніх, зокрема, звернеться авторка поезії «Мамо, не плач, я повернусь весною» Оксана Максимишин-Корабель із Португалії. Початок зустрічі «Волонтерство як духовна потреба», яка пройде  у головному корпусі «Львівської політехніки» (аудиторія 204), – о 14.00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів