У Львові в будівлі поліції буде школа

14:45 2 лютого 2024 р.

Фото до новини

Це посилить соціальну інфраструктуру в мікрорайоні.

Про будівництво багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземними паркінгами на вулиці Тролейбусній у Львові розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Як зазначив головний архітектор Львова, йдеться про звернення Головного управління Національної поліції у Львівській області. На вулиці Тролейбусній передбачається будівництво комплексу житлових і нежитлових будівель.

«Маємо житлові квартали, а також нежитлові приміщення та будівлі в південній частині, ближче до гаражного кооперативу, де санітарна зона не дає можливість розташувати житло. Так само передбачається офісна будівля в південно-західній частині.

Читайте також: Під Голоском два кооперативи збудують новий житловий комплекс на 245 квартир. З пільгами

Це вже відкоригований варіант проєкту. Тут суттєво понижені показники житлової забудови, середня висотність. Житлові будинки є на 4, 7, 8 поверхів та лише одна дев’ятиповерхівка – такий просторовий акцент на куті», – зазначив Антон Коломєйцев.

За словами головного архітектора, це інвестиційний проєкт. Він передбачає будівництво приміщень поліції на вул. Збиральній. Також в межах цієї реконструкції місту передадуть будівлю для майбутнього облаштування школи. Це посилить соціальну інфраструктуру в мікрорайоні.

Окрім цього, в північно-західній стороні комплексу передбачено дитячий садок з прилеглою ділянкою, де можна буде проводити заняття з дітьми на відкритому повітрі.

Читайте також: У Львові знесуть будинок і збудують магазин

«З точки зору міста в цьому мікрорайоні критичним є питання соціальної інфраструктури, тому що там є переповнена приватна «Школа вільних і небайдужих», а поруч міські школи також переповнені. Тому нам важливо, щоб тут була сформована нова школа. Тож поліція зголосилася віддати свою територію і будівлю на вулиці Тролейбусній місту для облаштування там школи.

Участь потенційного забудовника у облаштуванні школи буде обговорюватись після проведення інвестиційного конкурсу та визначення переможця», – зазначив Антон Коломєйцев.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів