На Львівщині лише кілька десятків господарств виробляють органічну продукцію: яку

12:29 13 квітня 2021 р.

Фото до новини

За останні п’ять років кількість виробників органічної продукції у Львівській області зросла у півтора рази.

Про це під час XXХХІ Регіонального Форуму «Органічна Україна 2021» розповіла директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман, пише Dailylviv з посиланням на Agroportal.

«Станом на 2020 рік зареєстровано 39 господарств органічного напрямку. Це невелика кількість з огляду на те, що всього у нас працює близько 800 суб’єктів господарювання, але динаміка позитивна», – сказала директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман. 

Орієнтовний обсяг експорту органічної продукції торік склав 8,8 тис. т. Переважно це рослинницька група. 90% в структурі експорту складають ягоди: малина, полуниця, ожина і смородина.

«Окрім ягід, ми виробляємо продукти з доданою вартістю. Це органічний сік, олія тощо. Вони йдуть на експорт до країн Європейського Союзу», – додає Гетьман.

За її словами, цей ринок є головним споживачем української органічної продукції і залишатиметься таким надалі.

«Сьогодні до 30% полиць європейських супермаркетів заповнені органікою. Це продукція з доданою вартістю, і дуже часто вона виробляється саме з української сировини», – уточнює директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Ринок органічної продукції в Україні тільки розвивається, але досить швидко. Зростає зацікавленість серед самих фермерів. «У 2020 р. площі органічних посівів збільшено на 660 га, і зараз маємо 2,8 тис. га», – підсумувала Гетьман.

На дорогах для великогабаритної сільгосптехніки увімкнули зелене світло

Найдорожча земля: у Жидачівському районі віддали в оренду 25 га за 155 тис грн

На Львівщині депутати хочуть забрати майже 90 млн гр з доріг і лісу для лікувальних закладів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів