На Боржавських полонинах інвестори хочуть збудувати 7 курортів: інвестовано 25 млн євро

14:52 24 лютого 2021 р.

Фото до новини

Роботи розпочнуться вже цьогоріч, заявив на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Інфраструктура” юридичний консультант компанії “Боржава Есет” Юрій Чижмар.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, пише Dailylviv.

Чижмарь розповів, що саме в цьому кластері в Карпатах створять перший в Україні гондольний витяг – туристів вивозитимуть в гори витягом завдовжки 4 км. Відповідно, траса для катання буде ще більшою.

За його словами, в цей проєкт вже інвестовано 25 млн євро. Надалі інвестор планує влити в туристичний кластер на Боржаві ще 250-300 млн євро.

“Але без співпраці з державою такого рівня проєкт неможливо втілити. Мова йде про інфраструктуру (водовідведення, каналізація, дорожнє покриття) та пільгове оподаткування”, –зазначив він.

Також спікер зауважив, що в Карпатах необхідне зонування територій.

“На одній і тій же території не може одночасно втілюватися туристичний проєкт та промисловий. Сучасні гірськолижні курорти – це курорти 365 днів. Для того, щоб були туристи, там потрібні краєвиди та пейзажі. На жаль, діяльністю лісівників часто схили гір паплюжаться. Тому в Держлісагентстві мають також це розуміти та сприяти розвитку туризму в регіоні”, – наголосив Чижмар.

Як повідомляв Укрінформ, про ідею створення в Україні високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластера “Боржава“ в Офісі Президента заявили 30 липня 2020 року. Ідею презентував представник австрійської гірськолижної індустрії, багаторічний учасник підготовки літніх і зимових Олімпійських ігор, бенефіціарний власник компанії “Боржава Есет” Гернот Ляйтнер.

Довідка

Полонина Боржава – це унікальна природна територія, розташована в межах Воловецького, Міжгірського, Свалявського, Іршавського та Хустського районів Закарпатської області. Її найвища вершина – гора Стій (1681 м). На Боржавському хребті

Завтра у Львові суд може знищити полонину Боржава

Нагадаємо, науковці сфальшували ОВД електростанції на Боржаві і потрапили в «чорний реєстр».

Що швидше збудує Антонов - готель у Львові чи гірськолижний курорт у Славському?

Власник "Галнафтогазу" збудує гірськолижний курорт на Львівщині - більший, ніж "Буковель"


 

 

 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів