Завтра у Львові суд може знищити полонину Боржава

12:39 1 вересня 2020 р.

Фото до новини

2 вересня о 12:10 Восьмий апеляційний адміністративний суд (м. Львів) розгляне апеляційну скаргу захисників Боржави стосовно дозволу на будівництво вітрової електростанції 120 МВт на найдовшій полонині Закарпаття.


Відео: Львівський пресклуб

Про це DailyLviv інформують у пресслужбі громадського руху Save_Borzhava.

Номер справи 260/1058/10, головуючий суддя: Іщук Лариса Петрівна. Адреса: м. Львів, вул. Саксаганського 13.

"Нагадаємо, що забудовник ТОВ «Атлас Воловець Енерджи» отримав дозвіл на будівництво 34 вітроенергетичних установок заввишки до 180 м на вершинах та відрогах Боржавських Полонин.

Уся територія планованого будівництва віднесена Радою Європи до «Смарагдової Мережі» - тобто ця зона є особливо цінною з точки зору збереження біорізноманіття у Європі, а будівництво тут є порушенням міжнародних зобов’язань України зі збереження таких територій.

Масштабні будівельні роботи на нестійких ґрунтах полонини призведуть до ряду катастрофічних наслідків для чутливої гірської екосистеми, а також для господарства прилеглих районів. Техногенне втручання в унікальні ландшафти матиме наслідком втрату туристично-рекреаційного потенціалу цього регіону.

Дозвіл на будівництво був виданий з порушеннями законодавства. Водночас,  суд першої інстанції проігнорував ряд важливих для справи обставин, а також цинічно порушив права позивача – ГО «Ноосфера», не дозволивши ознайомитись з документами, які були підставою для отримання оскаржуваного дозволу.

Маючи беззаперечні докази незаконності виданого дозволу на будівництво, команда захисників Боржави оскаржує судове рішення першої інстанції і сподівається  на прозорий і неупереджений розгляд справи у Львові. Нас підтримують науковці, туристи, екологи, спортсмени, місцеві мешканці і всі, хто прагне зберегти природу Українських Карпат!"- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, науковці сфальшували ОВД електростанції на Боржаві і потрапили в «чорний реєстр».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів