Москва каже, що націоналізувала в Криму майно Ахметова, Коломойського, Тарути, Шуфрича, Яценюка

17:51 19 лютого 2023 р.

Фото до новини

У Криму анексували близько 700 об'єктів майна українських бізнесменів і політиків.

В анексованому Криму під націоналізацію, яку проводить місцева влада, потрапили близько 700 об'єктів рухомого та нерухомого майна українських бізнесменів і політиків. Про це повідомляє сайт Kasparovru з посиланням на РИА Новости і так званого голову кримського парламенту Владіміра Константінова, пише Dailylviv.com.

За його словами, йдеться про земельні ділянки, будинки, приміщення, об'єкти незавершеного будівництва, склади та інше майно українських фізичних осіб, "пов'язаних з київською владою" і які здійснюють щодо Росії "недружні дії".

Серед тих, майно яких потрапило під націоналізацію, - підприємці та політики Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Арсеній Яценюк, Нестор Шуфрич, Сергій Тарута та інші.

"Об'єкти, які перейшли у власність Криму, за нашими попередніми підрахунками, оцінюються в десятки мільярдів рублів. Для нашого бюджету це буде серйозні фінансові надходження, ми зможемо спрямувати ці кошти на заходи соціальної підтримки учасників СВО, їхніх сімей, рідних загиблих солдатів", - заявив Константінов.

За словами Константінова, конфісковане майно виставлять на торги. "Конкретні терміни поки що не визначені, оскільки обсяг роботи з оцінювання прийнятих у власність республіки об'єктів значний", - пояснив він.

Голова окупаційної російської адміністрації Криму Сєргєй Аксьонов раніше пообіцяв, що отримані від продажу гроші підуть на потреби російської армії.

Рішення націоналізувати майно українських бізнесменів парламент Криму ухвалив у листопаді минулого року. Серед конфіскованого називалися об'єкти, що належать до ТОВ «РусЛайн Ко», комбінату «Будіндустрія» в Бахчисараї та до суднобудівного заводу «Затока».

Нерухомість українців у Криму може забрати група Аксьонова, – експерт

Перша леді України може позбутися нерухомості в окупованому Криму: ініціатива компартіі рф

У Дніпрі знайдено підвал з тіньовою бухгалтерією Коломойського

Обшук в олігарха Коломойського: витік інформації чи фейк

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів