Міст через Західний Буг, який обвалився, буде повністю новий, - керівник служби автодоріг

15:48 6 травня 2021 р.

Фото до новини

Міст через ріку Західний Буг, який 3 травня обвалився на трасі Львів–Радехів–Луцьк, демонтують і зведуть заново.

Про це на брифінгу у Львові повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, передає кореспондент Укрінформу, пише Dailylviv.

"Міст буде повністю новий. Він підлягає демонтажу. Процес реконструкції тягне за собою заміну всіх конструкцій, не тільки в тій частині, яка була зараз обвалена. Потрібна повна заміна мосту, бо він вузький, нестандартний, не відповідає вимогам часу", – зазначив очільник обласної САД.

За його словами, міст не підлягав капітальному ремонту, тож його демонтаж і повна реконструкція були заплановані у межах "Великого будівництва". Зараз закінчується підготовка проєктної документації.

"Зараз ми формуємо всі документи щодо реконструкції цього мосту, що обвалився в селі Гайок. Вже на завершальній стадії сам проєкт. До середини травня ми повинні отримати позитивний висновок. Буде можливість пришвидшити процедуру проходження торгів, тому що подія мала резонанс, і ситуація вважається надзвичайною. Думаю, найближчим часом нам Кабміном будуть виділені кошти", - зауважив Береза.

Він нагадав, що на мосту були встановлені обмеження для проїзду автомобілів, організований реверсний рух. У лютому 2021 року експерти визнали міст аварійним, але проїзним для легкового транспорту. Втім, за словами Берези, якби водії дотримувалися вимог і не їхали через міст навантаженими великогабаритними фурами, обрушення не сталося б.

Наразі розглядається питання термінового зведення тимчасової штучної споруди для пішого переходу місцевих жителів, а також для руху "швидких" чи пожежних машин.

На Львівщині може впасти ще один міст на ріці Західний Буг - у Сокалі

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обвалу мосту на Львівщині

 

Обвал мосту: як курсують автобуси з Луцька до Львова

 

Упродовж трьох місяців позачергово обстежать усі мости на Львівщині з ознаками аварійності

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів