Міськрада дозволяє забудовувати садибне Розточчя багатоповерхівками

10:44 12 липня 2021 р.

Фото до новини

Генеральний план Львова визначає цю територію для малоповерхової забудови не вище чотирьох поверхів. Аналогічні положення закладені і детальним планом території, який затвердили ще в 2017 році.

Депутати Львівської міської ради на пленарному засіданні сесії 9 липня дозволили внесення змін до договорів оренди землі двох присадибних ділянок на вулиці Розточчя, 23а. Зміна полягає в тому, що землю передають під багатоквартирну забудову, хоча і генплан, і зонінг визначають цю територію для садибних будинків.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv. 

Земельними ділянками площею 0,0373 га та 0,1 га користуються Орест та Лариса Бобко. В угодах оренди з ними було вказано, що земля орендується для обслуговування та будівництва житлового будинку (присадибна ділянка).

Тепер орендарі погодили передачу землі в суборенду ТОВ «Стрім-Львів». Відтак, ця компанія орендуватиме землю, і вже не як присадибні ділянки, а для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

За таке рішення проголосували представники всіх партій, крім «Голосу». Загалом ухвалу підтримали 46 депутатів. Згідно з даними містобудівного кадастру Львова, ділянки розташовані в межах зони Ж-1 – садибної забудови. Лише в окремих випадках допустиме зведення будівлі з квартирами не більше 4 поверхів заввишки 18 метрів. Генеральний план теж визначає цю територію для малоповерхової забудови не вище чотирьох поверхів. Аналогічні положення закладені і розробленим на цю територію детальним планом, який затвердили ще в 2017 році.

До проєкту ухвали також були зауваження юридичного департаменту Львівської міськради про те, що земельні ділянки не призначені для будівництва багатоповерхівок.

До речі, ТОВ «Стрім-Львів» вже збудувало одну багатоповерхівку неподалік і почало підготовчі роботи для будівництва ще однієї в так званому ЖК «Strim Towers». Виконком міськради дозволив їх із порушенням зонінгу в частині висоти (на 20 метрів вище). Тут також міськрада змінила цільове призначення землі із присадибних ділянок на багатоповерхівки.

Власниками «Стрім-Львів» є Володимир Федина (19%) та Юрій Савицький (81%).

Результати голосування:

Депутати від ЄС лобіюють приватизацію восьми ділянок Під Голоском, біля озера Стосіка: кому персонально (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів