Мародерство: ціни на готелі і орендні квартири у Львові

10:55 4 березня 2022 р.

Фото до новини

Під час воєнних дій в Україні, значна частка власників готелів тримають ціни на проживання незмінними або навіть знизили їх, однак деякі підприємці навпаки прагнуть на цьому заробити.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Орендодавець чи готельєр, який виставляє завищену ціну за помешкання – мародер, кажуть посадовці в області та закликають повідомляти про такі випадки на Гарячу лінію міста – 1580.
 
«За нічим непримітні двокімнатні апартаменти у Львові беруть тисячу доларів. За добу у готелі двомісний номер, який раніше коштував 2 500 тисячі гривень тепер хочуть 8000. Закликаємо схаменутися і не набивати кишені на біді. Також звертаємо увагу, що не варто заселяти чоловіків віком від 18 до 60 років, які приїхали до нашого регіону перебути воєнні дії. Вони зобов’язані стати на військовий облік не пізніше 24 годин після прибуття. Деякі територіальні громади в області взагалі не поселяють чоловіків призовного віку», - зазначає керівниця управління туризму та курортів ЛОДА Наталя Табака.

За словами Світлани Садов’як, директорки львівського готелю Loft 7, ціни на проживання у закладі тимчасового розміщення вони не збільшували, а при прямому бронюванню навіть зменшують на 15 %.

Додаткові знижки надають на проживання з дітьми, які приїхали з областей, де тривають бої. Інвестори готелю також облаштовують для вимушених переселенців раніше нечинний гуртожиток на вул. Тернопільській. Там планують безкоштовно розмістити 600 осіб.

Директор готельно-оздоровчого комплексу «Святий Шарбель» Андрій Мисів розповів про стан справ в їхньому закладі, що розташований у Моршині.

«У такий складний для країни час кожен повинен зрозуміти, яким чином він може допомогти та зробити свій внесок у перемогу. Відповідно, частину вимушених переселених гостей із території, де відбуваються активні бойові дії, ми поселяємо нашим коштом. Для тих гостей, хто вже проживав на момент початку війни, чи мають змогу оплачувати наші послуги згідно з актуальним цінником, ми не змінювали умови проживання та ціни. Крім цього ми започаткували колективні заняття із психологом та дитячим фітнес-тренером для підтримки матерів із дітьми, які складають у нас більшу частину всіх гостей», - розповідає Андрій Мисів.

Ціни на оренду помешкання у Львові підскочили за останні дні

Попит на нерухомість у західних областях кардинально зріс у вихідні: що купують-орендують

Прізвища орендодавців чи готельєрів, які виставляють захмарні ціни, передаватимуть в СБУ

В Україні готують націоналізацію майна та коштів юридичних осіб РФ

Спецзакон про допомогу біженцям із України в Польщі приймуть у четвер-п'ятницю

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів