Людина в біді: переселенці у Стебнику отримали допомогу з Чехії

12:44 25 травня 2022 р.

Фото до новини

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» («People in Need», Чехія) доставляє гуманітарну допомогу особам, які вимушено переселилися з зони бойових дій та знайшли прихисток на Львівщині.

Учора гуманітарну допомогу від організації отримали внутрішньо переміщені особи, які тимчасово проживають у м. Стебник, зокрема, в обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона та освітніх закладах. Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

До складу гуманітарної допомоги входить мікрохвильові печі, холодильники, пральні машини, плити кухонні, порохотяги, кухонні набори, матраци та інше. Загалом - 10 тонн.

Як повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації, МГО «Людина в біді» допомагає внутрішньо переміщеним особам, які проживають у Дрогобицькій територіальній громаді. У квітні волонтери організації збирали заявки на отримання грошової допомоги від сімей з особливо вразливих категорій населення (де є особи літнього віку, люди з інвалідністю). Таким чином упродовж трьох місяців починаючи з травня кожному члену сім’ї організація виплачуватиме 2200 грн. Таку допомогу отримають 1800 сімей з числа ВПО.

Зазначимо, що у Дрогобицькому районі станом на зараз як внутрішньо переміщені особи зареєструвалися майже 35 тисяч людей. 

Перше стаціонарне житло для вимушених переселенців облаштовують у Великих Грибовичах

У Дрогобичі спорудять перший в Україні модульно-каркасний будинок для переселенців

У Стрию розпочали курси з української мови для біженців: з яких міст навчаються

Львівщина оголосила про викупівлю житла для вимушених переселенців

Львівщина запропонувала уряду 1200 квартир, які можна викупити для переселенців

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів