Львівщину засівають нішевою гречкою

11:22 14 червня 2022 р.

Фото до новини

У 2022 році основні посівні площі під гречкою в сільськогосподарських підприємствах Львівщини зростуть на 1,1% до 3 тис. га.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації з посиланням на власний щоденний моніторинг посівної кампанії регіону, пише Dailylviv.com.

Як повідомляють у ЛОВА, тенденція до зростання виробничих площ під гречкою в області зберігається вже третій сезон поспіль. Щороку аграрії Львівської області  додатково засівають 200-300 га гречки на поукісних площах після збору озимого ячменю. Загалом від 2020 року площі посіву цієї культури на території області збільшились на 25%. Виробництво гречки в регіоні за цей час збільшилось майже на 14%, 

«Гречка – це все ще нішева культура. Для того, щоб стимулювати розвиток регіонального виробництва гречки та інших нішевих культур, у тому числі й гречки, ми вирішили підтримати наших аграріїв шляхом відшкодування до 50% вартості високорепродукційного насіння з обласного бюджету. Нагадаю, що термін приймання документів на відшкодування насіння завершується 15 червня», - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман.

За словами, директорки, враховуючи оптимальні строки посіву основних площ гречки разом з поукісними, збирання врожаю розпочнеться у другій половині вересня і триватиме до кінця жовтня. Валовий збір прогнозується в межах 38 тис. тонн. Рік тому, згідно  даних Держстату, Львівщина зібрала понад 37 тис. тонн гречки  з врожайністю 11,1 ц/га.

Аграрії Львівщини виїхали на посівну під двома прапорами (відео)

На Дрогобиччині, через війну, збільшили посівні площі: що сіють

На Львівщині затвердили програму, орієнтовану лише на малих і дрібних сільгоспвиробників

Сьогодні на Львівщину прибуде перша партія гуманітарної насіннєвої картоплі з Франції

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів