Львівгаз виправдовується: щороку він виявляє лише плюс-мінус 300 втручань у лічильники

18:15 23 січня 2021 р.

Фото до новини

842 тисячі - загальна кількість споживачів АТ "Львівгаз". Щорічно виявляють 0,036% порушень від загальної кількості споживачів, запевняє голова правління АТ "Львівгаз" Тарас Китриш.

Голова правління АТ "Львівгаз" Тарас Китриш написав у ФБ свого роду виправдання щодо майбутніх перевірок львівського підприємства з боку НКРЕКП, повідомляє DailyLviv:

"Останнім часом поширюється інформація щодо нібито неправомірних дій АТ "Львівгаз". Нам закидають "масові" накладання штрафів за втручання у газові лічильники. Можу погодитися з одним - порушення є, і наші фахівці виявляють недобросовісних споживачів, які хочуть безкоштовно використовувати газ.

Але ось декілька цифр, для розуміння масштабів.

842 тисячі - загальна кількість споживачів АТ "Львівгаз".

Кількість виявлених втручань у лічильники:

2018 рік - 312 випадків;

2019 рік - 291 випадок;

2020 рік - 305 випадків.

Тобто щорічно виявляємо 0,036% порушень від загальної кількості споживачів. Однак навіть у таких випадках є діалог та пошук рішення, адже споживачів завжди запрошуємо на комісії, де розглядають акти про порушення. Тому і зараз ми відкриті до розмови та готові розповісти і показати, як діють наші працівники, коли є підозра або виявлено втручання у лічильники газу. Сподіваємось на конструктивну бесіду та запрошуємо до АТ "Львівгаз".

Сьогодні перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у Верховній Раді України IX скликання Олексій Кучеренко написав у ФБ про те, що останнім часом він отримує багато скарг на неадекватні дії операторів газорозподільних мереж (облгазів) щодо споживачів багатьох регіонів стосовно лічильників та незаконних, на думку людей, штрафів.

"Звертаюся до керівництва компанії РГК з пропозицією негайно розібратися із ситуацією в Червонограді Львівської області і провести ретельну перевірку адекватності дій компанії Львівгаз.

Звертаюся до керівника профільного департаменту НКРЕКП  Рябуха Татьяна з пропозицією негайно організувати позапланову перевірку ліцензіата. Впевнений, що всі сьогодні зацікавлені в наведенні порядку в сфері газопостачання, реальному захисті споживача та покаранні осііб, винних в зловживанні монопольним становищем. Офіційні звернення вам вже спрямовані. Ця ситуація ставиться під мій особистий контроль", - наголосив Олексій Кучеренко, перший заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг у Верховній Раді України IX скликання.

Нагадаємо, Червоноградська дільниця АТ "Львівгаз" масово штрафує споживачів

Як виросли тарифи облгазів на розподіл газу у 2020-2021 (кількість абонентів та власність)

Львівгаз повідомив, скільки платитимуть за доставку газу ті, хто його не використовує

300 планових перевірок і позбавлення ліцензій готує облгазам і збутовикам НКРЕКП (відео)

Пенсіонер поскаржився на Львівгаз у НКРЕКП за вигаданий борг - їде перевірка з Києва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів