Львів почав продавати ділянки у Дублянах та Малих Підлісках - під СТО і торгівлю

15:54 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Цього року вперше після створення Львівської МТГ на аукціонах продаватимуть комунальну землю в доєднаних громадах. Зокрема, на аукціоні продадуть три ділянки під бізнес у Дублянах та Малих Підлісках.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Там збудують станцію технічного обслуговування та торговельні об’єкти. Минулого тижня виконком уже затвердив для цього відповідні містобудівні умови та обмеження.

«Йдеться про ділянки, які пустували. Після аукціону ці землі мають максимально запрацювати на користь громади. На кожну ділянку на виконкомі затверджуватимуть містобудівні умови та обмеження, буде кадастровий номер та весь пакет документів на землю для інвестора. Все за таким самим принципом, як у Львові.

На минулому виконкомі проголосували за містобудівні умови та обмеження для проєктування об‘єкта будівництва на перших трьох земельних ділянках. Далі буде оцінка вартості землі, через сесію ЛМР визначать стартову ціну та умови продажу і вже у 2-му кварталі відбудуться торги.

Такий алгоритм дій означає насамперед прозорість торгів. А містобудівні умови на ділянки – це гарантія того, що на місці, скажімо, запланованої СТО, не з‘явиться житлова багатоповерхова забудова», - пояснюють у департаменті міської агломерації.

Так, у Дублянах для земельного аукціону готують дві земельні ділянки на вулиці Сонячній - Львівській. Там мають збудувати СТО та об’єкт торгівлі. Натомість у Малих Підлісках на площі Незалежності,1 продаватимуть ділянку під будівництво торгового комплексу. У громаді це буде перший такий комплекс.

«Практика продавати землю несільськогосподарського призначення через електронні торги вже давно успішно працює у Львові та ефективно поповнює міський бюджет. А після приєднання громад – бюджет Львівської МТГ. Частина коштів від проданих у громадах земель буде передбачена і на розвиток цих громад», - додають у департаменті міської агломерації.

Гектар землі на Львівщині коштує 550 тис грн: скільки в інших областях

У Львові на аукціон виставили 5 га землі

Львів продає 5 земельних ділянок, на яких заборонено будувати житло

У Львові розпродують землю: яка ціна

На Львівщині відбувся перший в Україні аукціон на пільгову оренду держмайна: хто переміг і скільки платитиме

У Львові - перший в час війни земельний аукціон: що продають

У Львові не можуть продати 15 га землі: знову оголосили аукціон

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів