Львів хоче з'єднати велодоріжками сім населених пунктів

17:50 28 квітня 2023 р.

Фото до новини

У Львівській громаді до 2033 року хочуть облаштувати ще не менше 150 км доріжок та смуг для велосипедистів.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як вважають у ЛМР, це дозволить з’єднати між собою всі ділянки велосипедної мережі в межах міста. А також з’єднати з велосипедною інфраструктурою Львова щонайменше 7 населених пунктів Львівської МТГ.

Про це на Всеукраїнському форумі мобільності розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Він зауважив, що зараз у місті закінчують роботу над велосипедною концепцією Львова на 2024-2033 роки. Відповідно до її візії, велосипед у Львівській МТГ має бути привабливим транспортним засобом для переважної більшості жителів. Передбачається, що мінімум 15% мешканців громади регулярно користуватимуться велосипедом. Зараз цей показник складає 4% в холодну пору року та 8% - у теплий період.

Як зазначив Орест Олеськів, планується щороку облаштовувати в середньому 15 км велодоріжок. Першочергове завдання - з’єднати між собою вже наявну велосипедну мережу. Для цього необхідно облаштувати 33 ділянки загальною довжиною 16,11 км. Другий з пріоритетів - будівництво та облаштування 65 нових ключових ділянок веломережі, загальною довжиною понад 110 км.

Також в концепції передбачено і будівництво нової велосипедної мережі, загальною довжиною 118 км, та інших ділянок, довжиною майже 200 км.

Додамо, станом на зараз протяжність велосипедної мережі Львова складає 136 км. Першу велодоріжку у Львові збудували у 2011 році

У Львові велодоріжка веде у...стовпи

Велодоріжки Львова – це цинізм стосовно пішоходів і самих велосипедистів – експертка з містобудування та інженерії

У Львові облаштують велосмугу в одну сторону, в протилежну - їхатимуть по проїзній частині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів