Компанія Комарека і Козицького 20 років видобуватиме нафту і газ біля Меденичів

21:16 26 вересня 2024 р.

Фото до новини

ТОВ «Горизонти» придбало Південно-Гірську площу за 16,53 млн грн.

ТОВ «Горизонти» 24 вересня на аукціоні Державної служби геології та надр України придбало спеціальний дозвіл на користування Південно-Гірської площі у Львівській області за ціною 16,53 млн грн (без ПДВ). Про це повідомляє ExPro, пише DailyLviv.com. Загалом, 24 вересня 2024 року Держгеонадра пропонувала до продажу 11 нафтогазових ліцензій. 6 аукціонів не відбулися через відсутність пропозицій від покупців.

Стартова вартість Південно-Гірської площі становила 4,66 млн грн (без ПДВ). Тож кінцева вартість площі зросла у 3,6 раза. За лот змагалися 4 учасники: «Горизонти», АТ «Укргазвидобування», ТОВ «Стрийнафтогаз» та ТОВ «Надрагазвидобування». «Горизонти» запропонувала найкращу ціну, обійшовши найближчого конкурента («Надрагазвидобування» з Групи ЕСКО-Північ (колишня Burisma)). Термін дії спецдозволу – 20 років. Площа ділянки – 8,09 кв. км.

Протягом 2010‒2014 рр. фахівцями ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» на замовлення ТОВ «Горизонти» ‒ власника спеціального дозволу № 3749 на користування Гірської площі, проведено комплекс геологорозвідувальних робіт, що включав сейсмічні дослідження методом 2D та буріння двох незалежних свердловин 1-Гірська (глибина 1 362 м) і 2-Гірська (глибина 1 385 м).

У 2018 р. за результатами буріння і випробування свердловини 6-Гірська було отримано припливи газу з добовими дебітами від 14,15 до 65,28 тис. куб м.

ТОВ «Горизонти» – українська газовидобувна компанія, що входить до складу MND Ukraine. Кінцевими бенефіціарними власниками згідно сервісу YouControl є Зіновій Козицький (20%) та Карел Комарек (80%). Компанія проводить промислову розробку 4 газових родовищ у Львівській області та одного у Полтавській.

Читайте такожЗіновій Козицький програв у київському суді конкурентові

Компанія «Горизонти» у другій половині серпня зупинила видобуток природного газу на Тинівській площі у зв’язку з рішенням суду щодо забезпечення позову. Разом з тим, вже 20 вересня компанія відновила видобуток. ТОВ «Горизонти» отримало спецдозвіл на Тинівську площу у січні 2022 р., за місяць до російського вторгнення. Вже під час війни було інвестовано в освоєння Тинівської площі майже 500 млн грн. Зокрема, проведено 3D сейсміку і пробурено 5 нових свердловин. 

Нагадаємо, що Зіновій Козицький є батьком начальника Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького.

Довідково

Чеський оліграх Карел Комарек понад 20 років тісно співпрацював з російським "Газпромом". Дотепер багато хто з експертів енергоринку сумнівається, що він цю співпрацю припинив.

Читайте такожПівнічно-Вівнянську площу 20 років експлуатуватиме «Стрийнафтогаз»

Козицький презентував найбільшу на заході України вітрову електростанцію, співвласником якої є його батько

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів