Хирівська і Добромильська тергромади почали відновлення залізничної колії Старжава-Хирів-Нижанковичі

16:28 22 червня 2022 р.

Фото до новини

Працівники управління транспорту та зв’язку ЛОВА разом з представниками організації «Лінія ю.а», регіональної філії «Львівська залізниця» і проєктними організаціями оглянули залізничну колію на дільниці Старжава-Хирів-Нижанковичі у Хирівській і Добромильській територіальних громадах, щоб визначити проєктувальні роботи.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Як зазначають у ЛОВА, Хирівська і Добромильська тергромади, територією яких проходить ця залізниця, задекларували готовність виступити замовниками розробки проєктно- кошторисної документації для відновлення цієї ділянки колії.

Під час виїзду визначили технічні завдання, які необхідно врахувати під час складання проєктно-кошторисної документації. При цьому, напрацьовується механізм відновлення залізничного сполучення Загуж (Польща) - Хирів (Україна) з продовженням маршруту в напрямку Нижанковичі (Україна) — Перемишль (Польща).

«На черговій конференції «Європа Карпат», яка відбулася 13-14 травня 2022 року у Красичинському замку, міністри інфраструктури України та Польщі вчергове підтвердили важливість відновлення цього сполучення, як і інших нечинних у теперішній час залізничних пунктів пропуску і задекларували продовження робіт у цьому напрямку.

Учасники конференції особливо наголосили на важливості відновлення колись наявних залізничних сполучень з точки зору перенаправлення експорту української продукції зі заблокованих українських портів і використання для цього потужностей залізничного транспорту»,  – зазначив заступник начальника ЛОВА Юрій Бучко.

Відновлення міжнародного залізничного сполучення Загуж (Польща) - Хирів (Україна) винесли на комісію

У Польщі розглядають проєкт спорудження залізниці Перемишль-Устрики Долішні в обхід України

На Львівщині відновлять європейську колію на двох дистанціях

У Польщі розглядають проєкт спорудження залізниці Перемишль-Устрики Долішні в обхід України

 

Поїзд з Трускавця до Польщі через Хирів: міністри домовилися про новий міжнародний маршрут

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів