Інноваційний науковий парк Львівської політехніки на вул Кн. Романа: до кінця року вкладуть 21.6 млн грн

15:03 16 вересня 2021 р.

Фото до новини

У межах робочого візиту на Львівщину міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов разом з керівництвом області оглянули один з об’єктів, що реалізується коштами державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Йдеться про капітальний ремонт корпусу № 20 на вулиці Князя Романа, 3а у Львові та створення тут науково-дослідних лабораторій, виставкових та інформаційно-комунікаційних майданчиків на базі університету «Львівська політехніка».

«Цьогоріч це один з найбільших розвиткових проєктів на Львівщині, який фінансується за кошти ДФРР. Вартість проєкту складає понад 32 мільйони гривень, з яких до кінця року планують залучити 21,6 мільйона. У тому числі 17 мільйонів - це гроші ДФРР, ще понад 4 - з бюджету області та міста», - зазначив очільник Львівщини Максим Козицький.

Реалізація інноваційного наукового парку Львівської політехніки стартувала ще влітку. Наразі у приміщенні на понад 3000 квадратних метрів тривають ремонтні роботи.

“Великі інфраструктурні проєкти, особливо, якщо вони реалізуються для молоді і підприємців – це дійсно сьогодні один з пріоритетів нашої спільної роботи. Радий сьогодні на власні очі оглянути хід робіт тут, у Львові», - сказав Олексій Чернишов.

Зі слів, директора Наукового парку «Львівської політехніки» Назара Подольчака, на базі майбутнього центру планують об'єднати Tech StartUp School, технологічну лабораторію з вільним доступом «Tech Labinno», Absolute Solution Hub, Центр захисту інтелектуальної інформації та патентування винаходів (ТІSC), Tech Business School Львівської політехніки, StartUp Market. А також вищу школу публічного лідерства, коворкінг на 170 робочих місць, представництва науково-дослідних та конструкторських інститутів Львова й області.

До кінця року на Львівщині за кошти ДФРР мають реалізувати 17 проєктів на загальну вартість у 216,1 млн гривень.

Нагадаємо, що Олексій Чернишов взяв участь у I панельному обговоренні «Постпандемічний світ: від нових викликів до стійкого економічного розвитку» в межах XX Міжнародного економічного форуму.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів